Categorieën

Service

Nieuwland is welkom op 31 mei

Nieuwland is welkom op 31 mei
Uit

Nieuwland is welkom op 31 mei

  • Advertorial
  • 29-05-2024
  • Uit
Nieuwland is welkom op 31 mei

Schiedammers uit Nieuwland bezoeken het museum tijdens de eerste editie van Wijken Welkom; foto: Aad Hoogendoorn


SCHIEDAM - Na twee geslaagde Wijken Welkom-avonden, een initiatief waarbij Stedelijk Museum Schiedam alle Schiedammers uitnodigt voor een gratis wijkavond in het museum, is het op vrijdag 31 mei feest voor en door de wijk Nieuwland. Tijdens de eerste twee Wijken Welkom avonden zijn er ontzettend veel Schiedammers uit de wijken Oost en Groenoord langs gekomen. Er is genoten van muziek- en dansoptredens, heerlijke hapjes uit de wijk en veel kinderen zijn creatief bezig geweest in het Atelier. Ook de overige Wijken Welkom-avonden beloven groot feest te worden. Op vrijdag 31 mei kunnen alle bewoners uit de wijk Nieuwland een gratis kijkje nemen in het museum! 

Alles uit de wijk Nieuwland
​Het museum organiseert de Wijken Welkom-avonden samen met de wijken. Dit keer zijn er heerlijke hartige en zoete hapjes gemaakt door Winnette, een borrelplank van Soliviene en een gezonde cake met ingrediënten uit de tuin van de Kansenfabriek. Allemaal gratis! In de sfeervolle museumkapel kan iedereen genieten van live muziek van onder andere, Emre, Berkay en Berfin van het Alevitische Cultureel Centrum Rijmond. Dansliefhebbers kunnen opnieuw de coole dansoptredens van 010HipHop bewonderen. En bij dit feest is ook kunstenaar Maarten Bel aanwezig die live Wenswerken maakt. Kinderen en families kunnen ook tijdens deze Wijken Welkom avond weer creatief aan de slag in het Atelier. Speciaal voor hen is er een leuke workshop.

Welkom, juist als het een eerste bezoek is ​ 
​Op vrijdag 31 mei opent het museum zijn deuren voor iedereen uit de wijk Nieuwland. In het museum is tijdens de wijkavond van alles te zien en te doen. ‘Het museum is van de stad, daarom nodigen we nu iedereen uit om hier feest te vieren’, zegt Meerten Zegers, stadsprogrammeur van het museum. ‘Juist als dit je eerste bezoek wordt, ben je hier welkom.’

Met de bus naar het museum  
​Het feest begint om 19.00 uur op de Hoogstraat 112 en eindigt om 21.00 uur. Wie het gezellig vindt, kan met de bus meerijden naar het museum. Net een schoolreisje! 

​We verzamelen om 18.30 uur op twee locaties: wijkhuis Dreesplein (Dr. Willem Dreesplein 2) en Islamitisch Centrum Yildiz ((Doctor Schaepmansingel 5. Natuurlijk word je ook weer teruggebracht. We horen het graag als je een rollator of rolstoel meeneemt in de bus. Stuur daarover een bericht naar Meerten Zegers: [email protected].

Geen kaartje nodig  
​Je hebt geen kaartje nodig voor Wijken Welkom. ‘Je kunt je wel aanmelden via ons Facebook Event of door mij een berichtje te sturen, dan weten we op hoeveel mensen we ongeveer moeten rekenen’, vertelt Zegers. 'Ook als je nog vragen hebt, kan je mij een bericht sturen’. Meerten is te bereiken via [email protected].

Wijken Welkom-avonden  
​Wijken Welkom organiseren we nu, na het succes in 2022, voor de tweede keer. In totaal zijn er zes feesten, vier voor de zomervakantie en twee daarna. Oost heeft vrijdag 12 april de spits afgebeten. Daarna vierden we feest met Groenoord op donderdag 16 mei. Er volgen nog twee Wijken Welkom avonden voor de zomervakantie: Nieuwland (31 mei) en Zuid (28 juni). Na de zomervakantie is het feest voor de wijken Centrum-West (13 september) en de Noordrand (4 oktober). Bewoners kunnen deze avonden samen met hun familie en buren gratis het museum bezoeken voor een avond vol kunst, muziek en activiteiten. De avonden duren van 19.00 - 21.00 uur.

Voor vragen, opmerkingen of ideeën kun je een bericht sturen naar [email protected]. Meer over Wijken Welkom lees je hier.

Met dank aan  
​Wijken Welkom wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, VSB-fonds, Vriendenloterij Fonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds en eenmalige steun van de G.Ph.Verhagen-Stichting.

 

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →