Categorie├źn

Service

Nog geen datum te noemen voor metro naar strand

Nog geen datum te noemen voor metro naar strand
Nieuws

Nog geen datum te noemen voor metro naar strand

  • Redactie
  • 24-01-2023
  • Nieuws
Nog geen datum te noemen voor metro naar strand

SCHIEDAM - En het uitstel van de ingebruikname van het laatste stukje Hoekse Lijn duurt en duurt. De Rotterdamse wethouder Vincent Karremans liet gisteren de Rotterdamse gemeenteraad weten nog geen datum te kunnen geven waarop de metro daadwerkelijk tot het strand rijdt.

"De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) beoordeelt op dit moment het aangeleverde informatiedossier op basis waarvan een verklaring over de veiligheid wordt afgegeven," schrijft de wethouder. "Wanneer een positieve verklaring door ILT is afgegeven, wordt door vervoerder RET de indienststellingsvergunning aangevraagd bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en wordt vervolgens het proefbedrijf, het rijden van de volledige dienstregeling zonder passagiers, uitgevoerd."

Karremans verwacht op zeer korte termijn, waarschijnlijk voor het eind van deze maand, bericht van de inspectie. Daarna maakt hij de verdere planning in aanloop naar de start van de reguliere dienstregeling bekend aan de raad.

Eerder, half november, liet de wethouder weten 'pas rond Kerstmis een datum van de opening denkt te kunnen bekendmaken'. Zie dit artikel. Eerder hadden ondernemers op het strand hun hoop nog gevestigd op ingebruikname voor of in afgelopen zomer. Al die bespiegelingen blijken steeds niets waard.

PS. Wegens technische problemen ontbrak in eerste instantie een foto bij dit verhaal.