Categorieën

Service

Nolenslaan schrijft: 'Gratis parkeren van levensbelang'

Nolenslaan schrijft: 'Gratis parkeren van levensbelang'
Nieuws

Nolenslaan schrijft: 'Gratis parkeren van levensbelang'

  • Redactie
  • 19-04-2022
  • Nieuws
Nolenslaan schrijft: 'Gratis parkeren van levensbelang'

De winkeliers spreken de wens uit dat het parkeren in de Nolenslaan gratis blijft


SCHIEDAM – In een brief aan de nieuwe leden van de Schiedamse gemeenteraad schrijft winkeliersvereniging Nolenslaan dat gratis en dichtbij parkeren ‘van levensbelang’ is voor de vitale winkelstraat. Dat geldt voor de winkels voor langer klantbezoek voorkomt en in nog grotere mate voor de winkels die voorzien in de ‘snelle boodschap’, zegt voorzitter Eren Orhan. 

De winkeliersvereniging feliciteert de raadsleden met hun benoeming en spreekt de hoop uit dat de prettige samenwerking met de raad in de komende periode wordt voortgezet. Omdat een aantal raadsleden echt nieuw in de raad is gekozen, geeft de Nolenslaan een zienswijze op de parkeersituatie. De winkeliers zien zich namelijk geplaatst voor kansen en bedreigingen.  

“Veel van de huidige bezoekers komen vooral gericht naar een bepaalde winkel en het bestuur spant zich al jaren in om de Mgr. Nolenslaan als winkelgebied aantrekkelijker te maken, zodat klanten langer blijven en ook andere winkels dan hun eerste doelwinkel gaan bezoeken”, zegt Orhan. “Indien betaald parkeren zou worden ingevoerd, zal deze inspanning van jaren in een klap teniet worden gedaan, omdat automobilisten zullen uitwijken naar winkelcentra waar wel gratis geparkeerd kan worden.” 

Het bestuur voorspelt dat als elders in de wijk Nieuwland betaald parkeren wordt ingevoerd en in en rond de Nolenslaan niet, de parkeerdruk rondom de winkels sterk zal toenemen. Bijvoorbeeld forensen zullen de Nolenslaan gebruiken als parkeerplaats, terwijl zij geen enkele binding hebben met de winkels en dus geen omzet opleveren. “Liever in de omliggende buurten dus ook geen betaald parkeren”, wat het bestuur betreft. 

Mocht de gemeente Schiedam toch besluiten om betaald parkeren in te voeren in de wijk Nieuwland, dan zou de omzetderving van de winkeliers nog enigszins beperkt kunnen worden door de eerste twee uren gratis te maken in het gebied rondom de winkels. “En dit dan op een voor de bezoekers zo eenvoudig mogelijke manier”, schrijft Orhan. “Anders ziet het bestuur de toekomst voor de Mgr. Nolenslaan als winkelstraat zeer somber in.”