Categorieën

Service

Nolet verkoopt belang in Ketel One Worldwide niet

Nolet verkoopt belang in Ketel One Worldwide niet
Bedrijven nieuws

Nolet verkoopt belang in Ketel One Worldwide niet

  • Redactie
  • 27-01-2017
  • Bedrijven nieuws
Nolet verkoopt belang in Ketel One Worldwide niet
SCHIEDAM - De familie Nolet verkoopt zijn belang in Ketel One Vodka niet aan Diageo. "We hebben keurig netjes een brief gestuurd met de boodschap dat we geen gebruik wensten te maken van deze optie", aldus Carel Nolet sr. Het merk is volgens hem en zijn zoons het beste gediend met de huidige 50-50-verhouding.

Carel Nolet sr. meldt die in een interview - samen met zijn zoons Carel en Bob - in het Financiële Dagblad.

Nolet sloot in 2008 een marketing- en distributiedeal met drankenconcern Diageo (onder andere bekend van Johnnie Walker en Smirnoff). Voor een vijftigprocentsbelang in een gezamenlijk marketing- en distributiebedrijf, Ketel One Worldwide, betaalde Diageo negenhonderd miljoen dollar. De dividenden van jaarlijks tientallen miljoenen worden sindsdien eerlijk verdeeld tussen Nolet en Diageo.

Nolet en Diageo hadden in het contract een putoptie opgenomen: de Schiedamse distillateur kreeg daarmee het recht het resterende belang van vijftig procent te verkopen, voor eenzelfde bedrag als de eerste helft van het bedrijf.

In het contract tussen de twee staat dat de Ketel One Vodka eeuwigdurend in Schiedam geproduceerd wordt. Nolet: "Dit is historische grond, daar staan ze bij Diageo helemaal achter. Verkopen leefde niet bij ons. We hebben er niet lang over hoeven na te denken."

Het interview in het FD is hier te vinden.