Categorieën

Service

Olifantendames op weg naar een nieuw thuis

Olifantendames op weg naar een nieuw thuis
Nieuws

Olifantendames op weg naar een nieuw thuis

  • Redactie
  • 09-11-2022
  • Nieuws

ROTTERDAM - Olifantenvrouwtjes Trong Nhi en Nhi Linh zijn afgelopen weekend verhuisd van Rotterdam naar Washington DC. Daar ze ondertussen veilig aangekomen.

De transfer was volgens Diergaarde Blijdorp, het voormalig thuis van Trong Nhi en Nhi Linh, 'een hele onderneming, met een lange voorbereidingstijd'. De twee werden maanden voorbereid op hun reis. Ze zijn speciaal getraind om het inladen in de container gemakkelijk en zonder al teveel stress te laten verlopen.

Het transport is vlot en goed verlopen. "De olifantendames zijn tijdens het transport per vrachtwagen en vliegtuig continu voorzien van voedsel en water en konden zelfs slurfcontact met elkaar hebben."

De reis startte in Rotterdam en ging over de weg naar Luik en daarna per vliegtuig naar New York. Onder politie-escorte ging het van daar naar Washington Zoo. Maandagnacht zijn de twee olifanten losgelaten in hun ruime quarantainestal aldaar.

Zij verhuizen omdat in Europa de populatie Aziatische olifanten in de dierentuinen het erg goed doet, en in Amerika niet. Trong Nhi en Nhi Linh moeten er dus aan bijdragen dat in de Verenigde Staten de olifant een betere toekomst krijgt.

Diergaarde Blijdorp coördineert al sinds 1992 de olifantenpopulatie in dierentuinen die aangesloten zijn bij de EAZA (Europese dierentuinorganisatie). Door contact met de Amerikaanse stamboekhouder voor Aziatische olifanten wil Blijdorp het behoud van de olifant versterken. Mogelijk wordt in de toekomst één wereldwijd stamboek opgezet.

De beelden zijn van Diergaarde Blijdorp.