Categorieën

Service

Ook dit jaar geen Brandersfeesten in Schiedam

Ook dit jaar geen Brandersfeesten in Schiedam
Uit

Ook dit jaar geen Brandersfeesten in Schiedam

  • Redactie
  • 23-06-2021
  • Uit
Ook dit jaar geen Brandersfeesten in Schiedam

Brandersfeesten in 2018

SCHIEDAM – De Brandersfeesten gaan ook dit jaar niet door, dat maakt de organisatie van het evenement bekend. “Met pijn in het hart ziet de organisatie af van editie 2021.”

De organisatie meldt dat het besluit om wederom een jaar te organiseren haaks staat op eerdere, positieve berichtgeving vanuit de stichting. Remy Reurling, voorzitter van de stichting, begrijpt de teleurstelling en legt uit waarom het bestuur tot dit besluit is gekomen. “Ons idee om het evenement passend binnen de versoepelingen op een aantal afgebakende locaties te houden, kreeg niet de ondersteuning die nodig was. Er werd van onze organisatie verwacht dat wij naast deze drie locaties, het hele centrum onder onze hoede nemen. Ook alle losse activiteiten die de horeca en ondernemers zelf mogelijk zouden organiseren.”

Dat is volgens de Reurling niet te managen. “Nu betekent het als organisatie een enorme inzet op veiligheid. We zouden het hele centrum af moeten zetten. Controleposten op vaccinatiebewijzen bij elke invalsweg moeten plaatsen. Eventuele stegen, vaarwegen en andere manieren om het centrum in te komen nog daargelaten. Een verantwoordelijkheid die we als stichting qua budget en uitvoering niet kunnen dragen. Hoe graag we dat ook zouden willen.”