Categorieën

Service

Ook Oekraïne aan zegepraal handbalsters

Ook Oekraïne aan zegepraal handbalsters
Sport

Ook Oekraïne aan zegepraal handbalsters

  • Redactie
  • 09-12-2023
  • Sport
Ook Oekraïne aan zegepraal handbalsters

Foto: archief


HANDBAL - De Nederlandse handbaldames bonden gisteren ook Oekraïne aan hun zegepraal op het WK. Met grote cijfers. 

Oekraïne begon de wedstrijd brutaal, door na enkele minuten met 3-1 voor te staan. Dit kwam mede door een vroege tijdstraf voor Inger Smits. Met evenveel speelsters in het veld pakte Nederland de overhand. De hoeken Bo van Wetering (twee doelpunten) en Angela Malestein (vier doelpunten) en cirkelloopster Nikita van der Vliet (één doelpunt) zorgden voor een 7-0 démarage.

Niet alleen in de aanval liep het soepel, de Nederlandse dekking stond ook als een huis. Een hardwerkend middenblok en een scherpe Rinka Duijndam erachter lieten bijna tien minuten geen enkel doelpunt door. Bondscoach Per Johansson gaf veel speelsters speeltijd. Nederland bleef wel doelpunten maken, maar stuitte nog geregeld op de Oekraïense keepster.

Oranje stond inmiddels op een 5-13 voorsprong, nadat Larissa Nüsser haar onderhandse schot tegen de touwen zag vliegen. Beiden landen zochten de kleedkamers op bij een ruststand van 8-19.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. De Nederlands dekking stond goed en de aanval wist makkelijk te scoren. Oekraïne deed alles wat het kon, maar elke technische fout resulteerde in een break-out. 

In de slotfase van het duel was Kelly Vollebregt op schot. De rechterhoekspeelster eindigde de wedstrijd uiteindelijk met zes doelpunten. De allerlaatste treffer kwam op naam van, de tot ‘speelster van de wedstrijd’ gekozen, Lois Abbingh met een prachtig onderhands schot. Kelly Dulfer scoorde in de wedstrijd twee keer. Eindstand:  21-40.

Zondag kunnen de Oranje handbalsters een ticket naar de kwartfinale veiligstellen tegen Spanje, het team dat in de WK-finale van 2019 door Nederland met een punt verschil werd afgetroefd.