Categorieën

Service

Op voor de 'belangrijkste wedstrijd ooit'

Op voor de 'belangrijkste wedstrijd ooit'
Sport

Op voor de 'belangrijkste wedstrijd ooit'

  • Redactie
  • 04-08-2021
  • Sport
Op voor de 'belangrijkste wedstrijd ooit'

Kelly Dulfer op 18 augustus 2016, in de wedstrijd tegen Frankrijk


HANDBAL - Kelly Dulfer maakt zich met het Nederlands vrouwenhandbalteam op voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd die ze ooit speelde: de kwartfinale op de Olympische Spelen.

In Rio de Janeiro haalde het team bij zijn debuut op de spelen de knock-outfase van het toernooi ook. Sterker, Oranje won op anderhalve week na vier jaar geleden de kwartfinale: gastland Brazilië werd met 23-32 verslagen. Het werd volgens de kranten 'de beste wedstrijd tot dan' op het toernooi, met Laura van der Heijden en Lois Abbingh, nu ook in Tokio, die ieder vijf keer het net vonden. Estavana Polman scoorde zeven keer, maar zij zit vanwege een blessure thuis op de Nederlandse bank - die misschien wel in de studio in Hilversum staat.

Na die wedstrijd tegen de Braziliaansen wachtte in de halve finale Frankrijk. De wedstrijd tegen de tegenstander van vandaag werd voor Oranje een 'ongelofelijke kraker'. Met een bal op de paal van Abbingh in de allerlaatste seconden, verliest Nederland met 24-23.

Ondertussen is het team verder, met voor een deel dezelfde speelsters en ook nieuw jong talent. De ploeg is ondertussen wereldkampioen. Adel verplicht, de ambitie dit toernooi ligt hoog, maar het blijft zaak 'punt voor punt', wedstrijd voor wedstrijd te blijven spelen. In die zin is ieder komende wedstrijd 'de belangrijkste ooit'. Het wordt spannend. Schiedam24 zal verslag doen.