Categorieën

Service

Op welke van deze tien locaties komt een coffeeshop?

Op welke van deze tien locaties komt een coffeeshop?
Nieuws

Op welke van deze tien locaties komt een coffeeshop?

  • Redactie
  • 06-07-2019
  • Nieuws
Op welke van deze tien locaties komt een coffeeshop?

De Schiedamseweg is een van de tien genoemde locaties

SCHIEDAM - Mogelijke locaties voor een te vergeven vergunning voor een vierde coffeeshop zijn: Borodinlaan 68, 's-Gravelandseweg 618, Boterstraat 6, Schiedamseweg 26, Broersvest 10-12, Rotterdamsedijk 259a, Rubensplein 4, Vlaardingenstraat 19a, Vlaardingenstraat 15/17 en Scholtenstraat 11.

De huidige drie coffeeshops in Schiedam zijn gevestigd in het centrum (Broersveld 3), in Nieuwland (Parkweg 373) en in de Gorzen (Hoofdstraat 311). Er waren er voorheen vier, maar de shop aan de Boterstraat werd gesloten. Er is volgens de gemeente in onze stad ruimte voor vier shops. Ongeveer vijftien gegadigden hebben zich aangemeld voor de te vergeven vierde vergunning. Inmiddels is onrust ontstaan bij omwonenden ten aanzien van de mogelijke locaties aan het Rubensplein en aan de Schiedamseweg, nadat ten gevolge van een aanvraag omgevingsvergunning voor deze locaties naar buiten kwam dat dit twee mogelijk locaties zijn.

Degenen die zich kandidaat stellen voor de te vergeven vierde vergunning voor een coffeeshop hebben dat gedaan door aan te geven op welke locatie zij zo'n coffeeshop zouden willen beginnen. Er kunnen dus verschillende gegadigden zijn die zich hebben gemeld voor eenzelfde locatie. Met de opsomming hierboven wordt nu duidelijk voor welke locaties gegadigden zich hebben gemeld.

"Bij de inschrijving moest elke kandidaat een voorstel doen voor een (nieuwe) locatie. Zij waren in hun voorstel vrij in het kiezen van een locatie. Het was nog niet nodig om daadwerkelijk al een omgevingsvergunning aan te vragen; in dit stadium wil de gemeente alleen worden geïnformeerd over de beoogde locatie. Het is overigens wel toegestaan om een omgevingsvergunning aan te vragen. De gemeente publiceert die vergunningsaanvraag dan. Zo'n aanvraag is op dit moment wel voorbarig en geheel voor risico van de ondernemer. Het zegt niets over de voorkeur van de gemeente en de te maken keuze", aldus de gemeente. 

De bovengenoemde opsomming hebben wij als onderdeel van een document ter inzage gekregen van een niet met name te noemen bron. De gemeente is inmiddels om een reactie gevraagd. De gemeente heeft maandag in een reactie laten weten dinsdag aan het einde van de middag met een update te komen met betrekking tot de lopende procedure.