Categorieën

Service

Open Monumentendag in beeld

Open Monumentendag in beeld
Uit

Open Monumentendag in beeld

  • Redactie
  • 13-09-2020
  • Uit
Open Monumentendag in beeld

SCHIEDAM - Open Monumentendag 2020 in Schiedam was, het is niet voor het eerst gezegd, anders dan anders. Ja, tuurlijk, door Corona. Paul Meuldijk liet zich echter niet weerhouden van een rondgang door de stad, uiteraard met camera.

Hij begonnen bij molen De Drie Koornbloemen, die dit jaar 250 jaar bestaat. Daar 'opende' wethouder Duncan Ruseler en stadsdichter Yvette Neuschwanger de monumentendag. Het bood Meuldijk de gelegenheid voor een rondleiding door de bakkersmolen.

Open Monumentendag biedt de gelegenheid om in korte tijd veel te zien. Dus onze fotograaf ging door naar het Zakkendragershuisje, waar de mannen van het Anthonisgilde hun kwaliteiten toonden: dobbelen - en sjouwen! De kinderen deden graag mee.

Het Stedelijk Museum was opengesteld voor een kijkje achter de schermen. Plekken waar je als bezoeker normaal niet (zo snel) komt. "Interessant om te zien waar zeer waarschijnlijk in de oorlog onderduikers hebben gezeten en waar het verzet oefende met schieten!", vertelt Paul. Begin oktober gaat het museum voor een jaartje dicht en wordt het gerenoveerd.

Meuldijk had de hele dag zijn camera in de aanslag en maakte deze soms opmerkelijke foto's. Omdat beeld soms toch veel meer zegt dan veel woorden.

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112, Schiedam

Meer over Stedelijk Museum Schiedam →