Categorieën

Service

Opening Nationale Beweegweek met triatlon voor senioren

Opening Nationale Beweegweek met triatlon voor senioren
Gezond

Opening Nationale Beweegweek met triatlon voor senioren

  • Advertorial
  • 26-04-2023
  • Gezond
Opening Nationale Beweegweek met triatlon voor senioren

SCHIEDAM - Om te strijden tegen beweegtekort onder senioren organiseren Seniorenwelzijn, Ouderenraad PPSC en Team Sportservice Schiedam een aantal bijzondere beweegactiviteiten die deel uitmaken van de Nationale Beweegweek voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

In Schiedam wordt de Beweegweek geopend met een triatlon voor senioren: zwemmen, wandelen en fietsen op eigen tempo. Om tien uur start de triatlon bij Zwembad Zuid. Verzamelen kan om half tien, bij de inloop met koffie en thee. Aanmelden voor de activiteit kan bij Natalie Wassink van Seniorenwelzijn via T: 06-57314380 / E: [email protected].

In de week van 8 tot en met 12 mei staat bewegen met senioren centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland feestelijke beweegactiviteiten plaats op sportverenigingen en bij woonzorgcentra in de buurt. ‘’Hoe mooi is het dat we in de beweegweek het onderhouden van sociale contacten combineren met vitaliteit? Twee belangrijke ingrediënten om te voorkomen dat ouderen eenzaam worden,’’ zegt Kirsten Andres, directeur Nationaal Ouderenfonds. Voor meer informatie over de Beweegweek zie I: oldstars.nl/beweegweek.

Naast de wekelijkse reguliere activiteiten worden tijdens de Beweegweek in Schiedam twee bijzondere activiteiten georganiseerd. De triatlon op maandag 8 mei en wandelen met beweegactiviteiten, lunch en muziek op donderdag 11 mei. Tijdens de triatlon wordt onder begeleiding van een gids in groepsverband gezwommen, gewandeld en gefietst. Tussendoor wordt heerlijke lunch georganiseerd en er wordt afgesloten met een drankje en hapje. Startlocatie: Zwembad Zuid, Westfrankelandsedijk 3.

Programma Triatlon:
Half tien - tien uur: Inloop met koffie/thee en uitleg programma

Tien uur: Opening van de Beweegweek en start programma

Tien uur - kwart over twaalf: Zwemmen en daarna wandelen op eigen tempo

Half één - half twee: Lunch bij Ontmoetingscentrum De 5 Molens

Half twee- half drie: Fietsen op eigen tempo

Half drie: Afsluiting bij voetbalvereniging PPSC met hapje en drankje

De kosten voor de triatlon zijn zes euro per persoon, te betalen bij aanvang. Belangrijk is dat u op de fiets naar de startlocatie komt. Meer informatie en inschrijven voor de triatlon kan tot uiterlijk 3 mei bij Natalie Wassink, T:06 57 31 43 80 of stuur een mail naar E: [email protected]

Donderdagmiddag 11 mei wordt de beweegweek afgesloten met beweegactiviteiten op het terrein van voetbalvereniging PPSC en in het Beatrixpark. Ook voor scootmobiel gebruikers zijn er geschikte activiteiten deze middag. De middag wordt afgesloten met een optreden van de OldStars PPSC Huisband. Locatie: voetbalvereniging PPSC, Parkweg 419.

Programma wandelaars en scootmobielgebruikers:
Eén uur - half twee: Inloop , kennismaken met een kopje koffie kantine PPSC

Half twee - twee uur: Kennismaking met de reguliere activiteiten “Bakkie Doen”

Twee uur - drie uur: Start beweegactiviteiten op het wandelparcours Beatrixpark en start beweegactiviteiten met scootmobiel:

Drie uur - kwart voor vier: Muzikale afsluiting met een Sing Along door de Old Stars PPSC Huisband

Kwart voor vier: Einde

Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Seniorenwelzijn

Nieuwe Damlaan 818, Schiedam

Meer over Seniorenwelzijn →