Categorie├źn

Service

Oprichters verkopen Pieter Pot aan Delicatessenfabriek

Oprichters verkopen Pieter Pot aan Delicatessenfabriek
Nieuws

Oprichters verkopen Pieter Pot aan Delicatessenfabriek

  • Redactie
  • 16-02-2023
  • Nieuws
Oprichters verkopen Pieter Pot aan Delicatessenfabriek

Bijmolt (l) en Schoemaker toen zij hun onderneming startten; foto: Pieter Pot


SCHIEDAM - Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt hebben hun bedrijf Pieter Pot verkocht aan Delicatessenfabriek.

Volgens Schoemaker was het uit handen geven van het bedrijf dat hij en Bijmolt vier jaar geleden oprichtten, nodig om de toekomst van de onderneming veilig te stellen.

"Pieter Pot groeide hard, maar uiteindelijk niet genoeg om het businessmodel op eigen benen rendabel te krijgen", schrijft Schoemaker in een bericht op Linkedin. "Om ons circulaire model rendabel te krijgen was het noodzakelijk dat we een partij vonden die processen binnen dat systeem kan integreren."

Pieter Pot begon drie jaar geleden in Rotterdam met het vullen en verkopen van weckpotten met houdbare levensmiddelen. Voor dat proces worden de medewerkers van Stroomopwaarts ingezet. Zie ook dit artikel.

In 2020 haalde Pieter Pot een investering van 2,7 miljoen op bij verschillende investeerders, een jaar later gevolgd door negen miljoen euro. Sindsdien bespaarde Pieter Pot naar eigen zeggen met vijftigduizend klanten in Nederland en België meer dan vier miljoen verpakkingen. "We hebben een systeemverandering in gang gezet, waarbij grote en kleine leveranciers hun keten hebben aangepast en we hebben aangetoond dat klanten wel degelijk voor verpakkingsvrij willen kiezen als het maar gemakkelijk en aantrekkelijk is", schrijft Schoemaker.

Delicatessenfabriek is gevestigd in Berkel en Rodenrijs.


Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →