Categorieën

Service

Oproep om opvang vluchtelingen te steunen

Oproep om opvang vluchtelingen te steunen
Nieuws

Oproep om opvang vluchtelingen te steunen

  • Redactie
  • 30-10-2015
  • Nieuws
Oproep om opvang vluchtelingen te steunen
Correctie: in eerste instantie stond in het artikel een foutief mailadres; het moet zijn [email protected] 

SCHIEDAM - Stichting Meredia vraagt Schiedammers zich uit te spreken voor de opvang van vluchtelingen in de stad - en hen een hartelijk welkom te bereiden. 

Meredia stelde een manifest op, dat rondgaat door de stad voor ondertekening. "Wij, Schiedammers en vertegenwoordigers van Schiedamse instellingen, kerken en maatschappelijke organisaties, zeggen hierbij onze steun toe en pleiten voor goede opvang en een goed beleid om de vluchtelingen ruimhartig welkom te heten", zo luidt de tekst van de oproep die zij doet.

Volgens de inititiefnemers kan Europa, Nederland, 'dus ook Schiedam, meer doen om al die mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking, te helpen'. "We mogen en kunnen niet langer blijven praten over vluchtelingen." Het is tijd voor actie. "Het gemeentebestuur van Schiedam zoekt op dit moment naar opvangmogelijkheden voor asielzoekers en vluchtelingen. Ook Schiedam kan, als stad met ervaring in veelkleurigheid en diversiteit, haar aandeel leveren in het opvangen en huisvesten van vluchtelingen en asielzoekers."

De ondertekenaars van het manifest stellen van harte bereid te zijn een steentje bij te dragen om de vluchtelingen welkom te heten. "We willen hen waar nodig, met vrijwilligerswerk, geld en goederen helpen hier, tussen ons, een nieuw bestaan op te bouwen."

Het manifest 'Schiedam verwelkomt vluchtelingen' is vanmorgen voorgelegd aan de deelnemers van het Dialoogontbijt 2015 op het Stadskantoor. Schiedammers worden opgeroepen hun steun te betuigen door middel van een mailtje aan: [email protected] of door de petitie te tekenen waar deze rondgaat. Ook worden mensen opgeroepen zich als vrijwilliger te melden.