Categorieën

Service

OPS: 'Statushouders tijdelijk geen huurwoning'

OPS: 'Statushouders tijdelijk geen huurwoning'
Politiek

OPS: 'Statushouders tijdelijk geen huurwoning'

  • Redactie
  • 28-01-2020
  • Politiek
OPS: 'Statushouders tijdelijk geen huurwoning'

SCHIEDAM – De Ouderenpartij Schiedam (OPS) stelt voor woningen tijdelijk niet toe te bedelen aan statushouders.

De fractie dient vanavond in de raadsvergadering een motie in, die naast enkele andere alternatieven voor de bouwplannen op Schieveste, ook behelst dat woningen die in de stad beschikbaar komen, in eerste instantie moeten gaan naar mensen met een binding met Schiedam.

Dogukan Ergin van Denk riep fractievoorzitter Maarten Reuderink direct ter verantwoording. “U heeft twee jaar geleden een eed of gelofte afgelegd van trouw aan de grondwet. Bent u nog geloofwaardig als u nu een motie indient om mensen uit te sluiten omdat ze uit een ander land komen?”

Ook René Karens van Groen Links zat Reuderink fel op de huid. Hij betichtte de OPS van stemmingmakerij en het inzetten van een in de landelijke politiek beproefd recept door vluchtelingen aan te wijzen als oorzaak voor de woningnood. “Beschamend”, aldus Karens.

OPS stelt letterlijk de aanpak van de woningnood onder Schiedammers met binding met de stad zo snel mogelijk de eerste prioriteit te geven. Het tijdelijk stoppen van de toebedeling van sociale huurwoningen aan statushouders is daar volgens de fractie op de korte termijn een oplossing voor.