Categorie├źn

Service

Oranje door na gelijkspel tegen Zweden

Oranje door na gelijkspel tegen Zweden
Sport

Oranje door na gelijkspel tegen Zweden

  • Redactie
  • 08-12-2021
  • Sport
Oranje door na gelijkspel tegen Zweden

De wereldtitel leverde Oranje ook de titel 'Nederlandse sportploeg van het jaar' op, december 2019


HANDBAL - De handbalsters van Oranje speelde gisteravond in de laatste poulewedstrijd op het WK, gelijk tegen Zweden: 31-31.

Nederland begint daarmee in de volgende ronde al op drie punten, net als Zweden. Noorwegen, op de grote toernooien samen met Frankrijk de grote tegenstrever van Oranje, begint op vier punten.
 
Zweden begon goed. Pas bij 0-3 voor de Scandinavischen vindt Nederland voor het eerst hun net via Danick Snelder. Maar het was en bleef moeizaam gaan voor Oranje in de beginfase. Ook al scoorde Laura van der Heijden twee keer, Zweden bleef de gaatje in de Nederlandse verdediging vinden en scoren: het werd 4-7. Kelly Dulfer zette Nederland op 7-10. Maar opnieuw liep Zweden uit, naar 8-13.

Opnieuw en voor het laatst deze wedstrijd scoorde Kelly Dulfer en dat bleek het begin van een inhaalrace die de ruststand van 17-18 op het bord bracht. Lois Abbingh maakt direct na rust voor het eerst gelijk, vanaf zeven meter. Maar opnieuw liep Zweden uit: 19-21 en 22-23. Bij het 24ste Nederlandse punt via Merel Freriks stond het weer gelijk. Debbie Bont zette tien minuten voor tijd Nederland voor het eerst op voorsprong: 27-26.

Daarna ging het gelijk op en werd het erg spannend. Dione Housheer zette Nederland vier minuten voor het eindsignaal met een hard schot voor, Zweden raakte de paal, Oranje wist niet meer te schoren en Nathalie Hagman maakte de 31-31 en dat bleek de eindstand.

Nederland neemt het in de volgene ronde op tegen Roemenië (morgen de eerste tegenstander), Kazachstan en angstgegner Noorwegen. Roemenië neemt twee punten mee uit de voorronde, Kazachstan geen. De beste twee van die vier gaan door in het lange toernooi, waarvan de finale staat gepland op 19 december.