Categorieën

Service

Over zelforganiserende bedrijven bij De Maatschappij

Over zelforganiserende bedrijven bij De Maatschappij
Nieuws

Over zelforganiserende bedrijven bij De Maatschappij

  • Redactie
  • 03-01-2019
  • Nieuws
Over zelforganiserende bedrijven bij De Maatschappij
SCHIEDAM - Het kan een leerzame middag worden in Het Paleis, op 16 januari, zeker voor ondernemers.

Cedric Muchall en Lennard Toma schrijven en maken podcasts over bedrijven en andere organisaties, en hoe deze worden aangestuurd. En Muchall en Toma zijn in Het Paleis te gast, als sprekers. Samen zijn ze met hun uitgesproken ideeën grondleggers van marketingbureau Keytoe in Maassluis. "Een organisatie waar vertrouwen voorop wordt gezet, waar het belangrijk is dat iedereen doet wat hij/zij leuk vindt", aldus Toma. "Waar het normaal is dat collega's verantwoordelijkheid voor alles nemen en er op continue basis vragen worden gesteld bij waarom we dingen doen en hoe we ze doen."

Keytoe wordt een zelfsturend en zelforganiserend bedrijf genoemd, met onbeperkt vakantiedagen en collega's die elkaars salaris bepalen, elkaar aannemen, maar ook elkaar ontslaan. "Dat klinkt interessant, maar wij schromen niet om jullie ook de negatieve en vervelende aspecten ervan te vertellen", stelt Toma, vooruitlopend op de bijeenkomst op 16 januari. Andere ondernemers - die deze organisatievorm niet een-twee-drie willen overnemen - kunnen er volgens hem van leren hoe meer betrokkenheid en bevlogenheid in de eigen organisatie te creëren. Keytoe werkt voor onder meer de ANWB, Friesland Campina, Batavia Stad, Symantec, Ducati en KPN.

De bijeenkomst in Het Paleis (vanaf twaalf uur, De Brauwweg 32) wordt georganiseerd door De Maatschappij, departement Waterweg-Noord,

Delivered

Land van Ris 10, Schiedam

Meer over Delivered →