Categorieën

Service

P.F. Thomése te gast in Literair Café

P.F. Thomése te gast in Literair Café
Uit

P.F. Thomése te gast in Literair Café

  • Advertorial
  • 21-11-2022
  • Uit
P.F. Thomése te gast in Literair Café

Foto: Bibliotheek Schiedam/Tessa Posthuma - de Boer


SCHIEDAM –  Op donderdag 8 december is P.F. Thomése te gast bij het Literair Café. Thomése is romancier, essayist, polemist, verhalenverteller en scherp cultuurcriticus. Zijn werk is veelvuldig genomineerd en bekroond en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Thomése was van 1979-1984 verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Later schreef hij voor onder meer De Tijd, NRC Handelsblad en Vrij Nederland en was hij drie jaar lang redacteur van De Revisor. Zijn debuut, de verhalenbundel Zuidland, werd direct bekroond met een grote literaire prijs: de AKO Literatuurprijs. Hierna volgden meer bundels, romans en essays. Zijn bekendste boeken zijn Schaduwkind (een non-fictieboek over de dood van zijn dochtertje), De onderwaterzwemmer (een roman over een man wiens vader in de Tweede Wereldoorlog spoorloos verdween) en de schelmenromans rond het personage J. Kessels. Onlangs verscheen zijn jongste roman ‘Swansdale’.

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie

Datum: donderdag 8 december van 20.00 tot 22.00 uur 
Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. 
Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.
Entree: € 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP € 5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek.  

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →