Categorie├źn

Service

Planten krijgen tweede kans bij Het Goed

Planten krijgen tweede kans bij Het Goed
Nieuws

Planten krijgen tweede kans bij Het Goed

  • Redactie
  • 30-06-2022
  • Nieuws
Planten krijgen tweede kans bij Het Goed

Planten worden voornamelijk aan Het Goed gegund door particulieren; foto: Het Goed


REGIO - We hebben het allemaal wel eens ervaren: een plant die te groot wordt voor de woonkamer, die het niet zo goed doet als gehoopt, of waar je gewoon geen match mee hebt. Meestal belandt de plant dan in de afvalbak. Zonde, want ook een plant verdient een tweede kans. Daarom heeft kringloopwarenhuis Het Goed - dat samenwerkt met onder meer Irado, Pameijer en Stroomopwaarts - in Vlaardingen sinds kort een eigen plantenshop: 'Goed voor groen', waar planten worden opgevangen en verzorgd in afwachting van een nieuw thuis.

Filiaalmanager Bart Leijdens is trots op de plantenshop in de Vlaardingse vestiging aan de Heliniumweg 8. “Goed voor groen past perfect in de visie en missie van Het Goed. De planten in onze plantenshop zijn gered van de afvalberg en krijgen een tweede kans, dus duurzaam en hergebruik in de meest brede zin van het woord. En ze worden verzorgd door medewerkers met veelal een afstand tot de arbeidsmarkt die hiermee waardevolle werkervaring opdoen. Wie één van onze tweedekansjes koopt ,haalt dus letterlijk een plant met een goed verhaal in huis.”

Planten worden voornamelijk aan Het Goed gegund door particulieren die om welke reden ook geen klik meer hebben met een plant. Maar ook ondernemers zijn welkom met planten die zij niet meer via de reguliere weg kunnen verkopen. Leijdens: “De eigenaresse van een bloemenwinkel in Schiedam heeft voor ons zelfs een hoekje gecreëerd in haar winkel waar buurtbewoners planten kunnen plaatsen die zij ons gunnen. Inmiddels is een eerste lading al opgehaald bij de winkel. Mooi toch?”