Categorieën

Service

Politica's: meer vrouwen in de politiek

Politica's: meer vrouwen in de politiek
Politiek

Politica's: meer vrouwen in de politiek

  • Redactie
  • 09-03-2016
  • Politiek
Politica's: meer vrouwen in de politiek

De Schiedamse vrouwelijke gemeenteraadsleden, raadsondersteuners en wethouders; foto: Jan van der Ploeg

SCHIEDAM - De Schiedamse vrouwelijke gemeenteraadsleden, raadsondersteuners en wethouders grepen Internationale Vrouwendag, gisteren, aan om een ludiek statement te maken. Bijna honderd jaar na het instellen van kiesrecht voor vrouwen, zijn gemeenteraden met 72 procent mannen nog steeds mannenbolwerken. Schiedam is wat dat betreft precies gemiddeld, zo constateerde Juliette Glavimans, een van de initiatiefneemsters van de actie.

Getooid met sjaals en dassen in de nieuwe stadsstijl van Schiedam, riepen de dames eensgezind alle Schiedamse vrouwen op om ook actief te worden in de politiek. Hoewel de vrouwen in Schiedam behoorlijk actief zijn in vrijwilligerswerk en andere aspecten van het dagelijks leven, hopen de politica’s dat meer vrouwen zich ook in de Schiedamse politiek gaan mengen.

Voor Glavimans was het sowieso een bijzondere avond: zij werd door de burgemeester met bloemen terug in de raad verwelkomt na een langdurige afwezigheid vanwege ziekte. De gemeenteraadsleden waren opgetogen dat zij terug in hun midden was - al was het maar vanwege het lekkers dat zij tracteerde (foto).