Categorieën

Service

Politie handhaafde afsteekverbod vuurwerk niet

Politie handhaafde afsteekverbod vuurwerk niet
Nieuws

Politie handhaafde afsteekverbod vuurwerk niet

  • Redactie
  • 06-01-2023
  • Nieuws

SCHIEDAM - Rond oud en nieuw is in het Schiedam het afsteken van vuurwerk niet bestraft door de politie. Dat bevestigt een woordvoerder van de Politie Eenheid Rotterdam.

"Je kunt je voorstellen dat politiemensen het rond oud en nieuw te druk hebben met het handhaven van een lokaal vuurwerkverbod", aldus de woordvoerder. Hij stelt dat er hoogstwaarschijnlijk geen bekeuringen voor het afsteken voor vuurwerk in Schiedam zijn uitgedeeld.

Op de vraag of dat betekende dat naleving van het afsteekverbod van vuurwerk bij de jaarwisseling, maar ook in de dagen daaraan voorafgaand, niet werd gehandhaafd, stelt de woordvoerder dat dat 'niet als eerste een taak van de politie is'. "Maar als je vuurwerk voor een bejaardenhuis of ziekenhuis afsteekt, dan is dat uiteraard iets anders."

Burgemeester Cor Lamers liet voor Kerstmis weten dat 'alles uit de kast' zou worden getrokken om te zorgen voor een rustige jaarwisseling in de stad. Die zou zo rustig moeten zijn dat er zelfs geen vuurwerk klonk. Zie dit artikel.