Categorieën

Service

Politie wil info beschieting; mogelijk verband met explosief

Politie wil info beschieting; mogelijk verband met explosief
Nieuws

Politie wil info beschieting; mogelijk verband met explosief

  • Redactie/Flashphoto
  • 19-09-2022
  • Nieuws
Politie wil info beschieting; mogelijk verband met explosief

Onderzoek door politie aan de Zwaanshals; foto's: Flashphoto


Laatste nieuws: Bewoners en omwonenden van de woning aan de Zwaanhals hoorden drie harde knallen. "Toen er gekeken werd waar de knallen vandaan kwamen werd een man in het zwart gezien die de portiek uit vluchtte", zo meldt Flashphoto.

Op de derde etage bleek de voordeur van een woning met een gezin beschoten te zijn door de verdachte. Om de portiek in te komen had de verdachte eerst het raam van de portiekdeur vernield om binnen te komen. Volgens omwonenden woont er in de woning die beschoten is een vrouw met meerdere jonge kinderen, op straat staat een mobiele gemeente camera die daar geplaatst zou zijn omdat het gezin al langere tijd bedreigd wordt. De politie heeft de straat afgezet als Plaats Delict (PD) en gezocht naar sporen. In de portiek zouden drie hulzen zijn veiliggesteld door de FO (Forensische Opsporing). De FO heeft ook de vernielde ruit op beeld gebracht en overige sporen vastgelegd.

SCHIEDAM - De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een beschieting op een woning aan de Zwaanhals in Rotterdam. Het Algemeen Dagblad meldt dat er waarschijnlijk een verband is tussen de beschieting en een explosie in Schiedam. 

Afgelopen nacht rond een uur werd een woning aan de Zwaanhals beschoten. "Gelukkig zijn er geen slachtoffers gewond geraakt", zo meldt de politie. De dader is ontkomen.

Er is volgens de krant een relatie tussen de bewoonster van het Rotterdamse pand en de bewoner van het pand aan de Nieuwe Damlaan waarvoor eind augustus 's nachts een explosief afging. Zie hier.

De politie zoekt getuigen die meer weten over dit incident. "Mogelijk heeft u rond dat tijdstip iets opvallends gezien of heeft u andere informatie over het onderzoek dat ons verder kan helpen. Ook camerabeelden zijn heel erg welkom." De politie is te bereiken via T: 0900-8844.

PS. De foto's bij dit verhaal zijn na eerste plaatsing van dit artikel aangepast.