Categorieën

Service

Politiecontrole maakt Schiedamse wegen veiliger

Politiecontrole maakt Schiedamse wegen veiliger
Nieuws

Politiecontrole maakt Schiedamse wegen veiliger

  • Redactie
  • 02-04-2024
  • Nieuws
Politiecontrole maakt Schiedamse wegen veiliger


SCHIEDAM - De politie is tevreden over de verkeerscontrole die zaterdag werd uitgevoerd door studenten van de Politieacademie. Veel gebreken aan auto's werden geconstateerd en bekeurd en twee mensen werden aangehouden: iemand die 'reed onder invloed' en iemand die niet over een geldig rijbewijs beschikte en toch in een auto was gestapt.

De algemene verkeerscontrole gebeurde in en om de Scholtenstraat, in de 's-Gravelandsepolder. De lichtblauwe brigade van de gemeente verleende medewerking.  

Er werden 130 voertuigen gecontroleerd. Een of meer bekeuringen werden er uitgeschreven voor het rijden met een verlopen APK, met niet werkende verlichting, zonder een gordel te dragen, zonder vereiste verzekering, of juist met de telefoon aan het oor. Ook rijgedrag dat gevaarlijk kan zijn, zoals met uitstekende delen vanuit een auto of op een aanhangwagen onderweg zijn, of het niet goed vastmaken van een aanhanger, werden bekeurd.

De controleurs hadden ter plekke ook de beschikking over een rollentestbank. Die leverde bonnen op voor de eigenaren van brom- snorfietsen die harder konden dan toegestaan. "Bij één snorfiets was de snelheid zodanig hoog waardoor deze opnieuw gekeurd zal moeten worden bij het RDW", zo laat de Schiedamse politie weten.

"Tevens zijn er aanhoudingen verricht wegens het rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd/ongeldig verklaard rijbewijs."