Categorieën

Service

Preventieve dwangsom voor 42 jongeren lijkt afdoende

Preventieve dwangsom voor 42 jongeren lijkt afdoende
Nieuws

Preventieve dwangsom voor 42 jongeren lijkt afdoende

  • Redactie
  • 21-02-2023
  • Nieuws
Preventieve dwangsom voor 42 jongeren lijkt afdoende

Beeld van oudjaarsdag 2021; foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Van de 42 Schiedamse voornamelijk jongeren die rond oud en nieuw een preventieve last onder dwangsom opgelegd hadden gekregen, is door de politie betrapt op misdragingen. Dat meldt burgemeester Cor Lamers in een overzicht van de gang van zaken bij de jaarwisseling aan de raad.

Het betreft jongeren die zich tijdens de jaarwisseling 2021-2022 wel misdragen hadden. Zij maakten deel uit van een nog grotere groep die op  oudjaarsdag in Schiedam-Noord voor onrust zorgde. Met name winkeliers vreesden voor hun nering. Zie dit artikel.

De maatregel die zij opgelegd kregen betekent zoveel als dat ze bij een nieuwe overtreding 2500 euro kwijt zouden zijn. Zij zouden dan een deurwaarder op de stoep kunnen verwachten, die bijvoorbeeld beslag zou kunnen leggen op een auto. Van de 42 kwam grofweg driekwart uit Schiedam, en daarvan weer het leeuwendeel uit noord. Het ging vooral om jongeren tussen de veertien en 22 jaar.

Dit jaar ging het er anders aan toe in het noordelijke stadsdeel, met name tussen het Geuzenplein en de winkels bij Malmö. "De hulpdiensten moesten een aantal maal in actie komen, maar het algemene beeld was dat de jaarwisseling rustiger verliep dan in voorgaande jaren", aldus Lamers. Van de 42 werd volgens de burgemeester niemand aangetroffen 'bij misdragingen'.