Categorieën

Service

Prinses Anne bezoekt The Mission to Seafarers

Prinses Anne bezoekt The Mission to Seafarers
Gezond

Prinses Anne bezoekt The Mission to Seafarers

  • Redactie
  • 04-03-2022
  • Gezond
Prinses Anne bezoekt The Mission to Seafarers

Princes Anne plant een boompje bij The Flying Angel bij Vijfsluizen; foto's: Leander Varekamp


SCHIEDAM - De Britse Prinses Anne, president van de internationale stichting The Mission to Seafarers, bezocht vandaag zeemanshuis The Flying Angel van The Mission to Seafarers in Schiedam. 'The Princess Royal' kreeg een rondleiding door het zeemanshuis en ontmoette er vrijwilligers, die ze bloemen aanbood als dank voor hun inspanningen. Ook onthulde ze een plaquette en plantte ze een boom om het zeventigjarig jubileum als vorstin van haar moeder, Queen Elizabeth, te gedenken. De Britse koningin is al jaren beschermvrouwe van The Mission to Seafarers.

Prinses Anne is betrokken bij het ondersteunen over de wereld van zeelieden en hun families. Als 'Admiral and Chief Commandant for Women' in de 'Royal Navy' en deskundige op het gebied van maritieme onderwerpen, is ze een geliefd ambassadeur van de stichting. 

In 1992 onthulde ze al een plaquette bij de opening van het pand Flying Angel aan de Admiraal Trompstraat bij Vijfsluizen. De nieuwe plaquette geldt als een dankjewel voor zeevarenden en als een blijvende herinnering aan hun toewijding en veerkracht om de handel door te laten gaan tijdens een globale crisis. 

Aanwezig bij het koninklijke bezoek waren president-directeur Allard Castelijn van het Rotterdamse havenbedrijf, locoburgemeester Antoinette Laan van Schiedam en hoofdpriester Paul Vrolijk van de Holy Trinity Church in Brussel en de Nederlandse bestuursvoorzitter van Mission to Seafarers. Ook diverse vrijwilligers en bestuursleden van het Schiedamse zeemanshuis, waaronder Henk van Deventer en de chaplain voor de Rotterdamse haven, Dennis Woodward, ontmoetten de prinses.

Reverend Paul Vrolijk, voorzitter van Flying Angel in Nederland dankte de prinses hartelijk voor haar niet aflatende steun voor het werk van de stichting. De staf en vrijwilligers van The Mission to Seafarers hebben alles op alles gezet om alle hulp en diensten voor zeelieden door te laten gaan tijdens de pandemie. 

Voor haar bezoek aan Schiedam was prinses Anne in Rotterdam, op bezoek bij de Global Mercy, het nieuwe schip van Mercy Ships International. Na vertrek ging de prinses door naar de mariniers in de Van Ghentkazerne.

Met dank aan Linda Wark.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast, met name waar het gaat om het adres van de zeemanskerk.