Categorie├źn

Service

Provincie laat zich informeren over Leven Lang Ontwikkelen

Provincie laat zich informeren over Leven Lang Ontwikkelen
Nieuws

Provincie laat zich informeren over Leven Lang Ontwikkelen

  • Redactie
  • 20-04-2022
  • Nieuws
Provincie laat zich informeren over Leven Lang Ontwikkelen

Wethouder Marcel Houtkamp ondertekent samen met de wethouder Bart Bikkers van Vlaardingen en Fred Voskamp van Maassluis de cheque; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Vrijdag ontvangt de gemeente Schiedam gedeputeerde Willy de Zoete van de provincie Zuid-Holland. Wethouder Marcel Houtkamp ondertekent samen met de wethouder Bart Bikkers van Vlaardingen en Fred Voskamp van Maassluis de cheque van de MKB-deal, gevolgd door de overhandiging.

De gedeputeerde laat zich informeren over het programma Leven Lang Ontwikkelen in de Waterwegregio, door de opleidingscentra Metalent MTEC+ en ECP te bezoeken in de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. Het programma in Schiedam wordt afgesloten met een rondleiding door Metrohm Applikon, een van de deelnemende bedrijven. Daarna vertrekt de delegatie naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

De MKB-deal Leven Lang Ontwikkelen Waterwegregio van de provincie Zuid-Holland bevat afspraken van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het bedrijfsleven om het ondernemersklimaat te versterken. De provincie bevordert hiervoor de regionale samenwerking.

In de regio zijn uitdagingen zoals een hoog aantal werkzoekenden met gebrek aan de juiste kennis en vaardigheden, maar tegelijkertijd ook het ontbreken van onderwijs dat aansluit op de behoefte van de markt. Deze uitdagingen zijn alleen in gezamenlijkheid aan te pakken. De Riverboard Tafel Leven Lang Ontwikkelen heeft de regionale partijen verbonden en de aanvraag van de MKB-Deal gefaciliteerd.

Binnen samenwerkingsorganisatie de Riverboard is hiervoor een aantal doelen gesteld: de regio ontwikkelt zich als plek waar talent zich vestigt en kan ontwikkelen; de regio zet in op innovatieve oplossingen, waardoor vraag en aanbod duurzaam in balans zijn; in de regio blijft geen talent onbenut en in de regio wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en inclusieve arbeidsmarkt.

De Riverboard is een samenwerking van bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De organisatie heeft het versnellen van de groei van welvaart en welzijn in de regio als missie.

De eerste fase van het Leven Lang Ontwikkelen-programma in SchieDistrict is onder de noemer Werk Maken van Talent gestart. Hierbij ligt de focus op ‘van School naar Werk’. Er zijn vier projecten samengebracht, die een oplossing moeten bieden voor of een bijdrage leveren aan het vinden, binden en verbinden en duurzaam ontwikkelen van talent, te weten ECP/Metalent MTEC+; Talentenpool; Living Lab SchieDistrict (van de Hogeschool Rotterdam) en doorlopende leerlijn Lentiz LIFE | college – Technische College Rotterdam.

Binnen de MKB-Deal worden twee activiteiten uitgewerkt: de Food Innovation Academy (FIA, Vlaardingen) en de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS, SchieDistrict). Al eerder besloot ook de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) het programma Leven Lang Ontwikkelen te ondersteunen met een financiële bijdrage.