Categorieën

Service

Radboud tevreden over (opbrengst) Kethel Fair

Radboud tevreden over (opbrengst) Kethel Fair
Uit

Radboud tevreden over (opbrengst) Kethel Fair

  • Redactie
  • 16-09-2023
  • Uit
Radboud tevreden over (opbrengst) Kethel Fair

Foto's: Janet van Huisstede

SCHIEDAM - De Kethel Fair heeft muziekvereniging Radboud zo’n 2500 euro opgeleverd voor vernieuwing van het verenigingsgebouw aan de Kerkweg. 

Jos Over de Vest, het gezicht van Radboud, kijkt terug op een ‘fantastische’ fancy fair in Kethel, afgelopen zaterdag en zondag. “We hebben zoveel positieve en enthousiaste reacties ontvangen, zowel van leden van Radboud, als van bezoekers en standhouders…”

Met de verkoop van (lekkere) dingen (ook kunst) en de verkoop van de ruimte daartoe, werd geld in gezameld. De ‘prachtige rustieke locatie’ bij de rk-pastorie en kerk van Kethel droeg daar volgens Over de Vest ongetwijfeld aan bij. Het geheel kreeg de vorm van een theetuin. In het kader van Open Monumentendag konden de kerk en pastorie ook worden bezichtigd. Verder waren er spellen - ‘oud-Hollands’ - voor de kinderen, was er een wandeling uitgezet en meer. 

“Ook de mensen van de Jacobuskerk waren erg blij. Waar ze normaal in het monumentenweekend ongeveer tweehonderd bezoekers over de vloer krijgen, waren dat er nu ruim zevenhonderd. Een mooie combi dus voor ons als vereniging en de kerk.”

De opbrengst van de fancy fair komt nagenoeg in zijn geheel Radboud ten goed, omdat sponsoring van de gemeente Schiedam de organisatie ervan is betaald. Verenigingsgebouw De Noord aan de andere kant van de Kerkweg moet worden verbouwd en verduurzaamd. “Het is ook de bedoeling dat ons gebouw multifunctioneler wordt en ook andere verenigingen er onderdak gaan vinden”, aldus Over de Vest.

Hij denkt dat de kans groot is dat de Kethel Fair volgend jaar een vervolg krijgt.