Categorieën

Service

’t Groen in actie voor Turkije en Syrië

’t Groen in actie voor Turkije en Syrië
Onderwijs

’t Groen in actie voor Turkije en Syrië

  • Advertorial
  • 16-02-2023
  • Onderwijs
’t Groen in actie voor Turkije en Syrië

Initiatiefnemer Taha en docent Willy van Bree; foto: Lentiz


VLAARDINGEN - Het initiatief van drie havoleerlingen van Lentiz | Groen van Prinstererlyceum van afgelopen week, om spullen in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, is een groot succes geworden.

Het was in alle ellende en verdriet hartverwarmend, dat Taha Bengi, Siyar Adanc en Elif Gün uit havo vier het initiatief namen om spullen in te zamelen voor Turkije en Syrië. Dankzij social media ging het snel, de leerlingen plaatsten berichten en filmpjes op Instagram en Tiktok die een groot bereik haalden.

Het was gelijk een komen en gaan van mensen. Veel leerlingen hielpen mee om alle kleding te sorteren en in dozen te verpakken. Leerlingen, personeel, oud-leerlingen, familie en kennissen waren massaal op de been om benodigde spullen naar school te brengen.

Dinsdagmiddag stonden de vrachtwagens van de organisatie ‘Small for Big’ en de Moskee uit Spangen voor de deur en die konden tjokvol vertrekken. Naast kleding werden er onder andere drogisterij-artikelen, babyvoeding, paracetamol, dekens, slaapzakken, tenten, batterijen, zaklampen ingezameld. Sommige mensen waren geroerd door de actie van de leerlingen van ’t Groen.

Veel leerlingen en medewerkers hebben familieleden of bekenden in het getroffen gebied. Begeleidend docenten Tom Romeijn en Willy van Bree zijn trots dat de leerlingen dit, met op de achtergrond de afschuwelijke berichtgeving en hartverscheurende beelden, voor elkaar kregen. Van Bree: “Op ’t Groen doen we zulke dingen met elkaar, daar denk je niet over na, dat doe je gewoon. Er is op zo’n moment ook geen onderscheid tussen leerlingen en docenten, iedereen werkt gewoon keihard mee.”

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →