Categorieën

Service

Ruim tweehonderd teams doen mee aan Roparun

Ruim tweehonderd teams doen mee aan Roparun
Sport

Ruim tweehonderd teams doen mee aan Roparun

  • Redactie
  • 01-02-2024
  • Sport
Ruim tweehonderd teams doen mee aan Roparun


SCHIEDAM - Dit jaar nemen 210 teams deel aan de Roparun. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Gisteren sloot de   inschrijfperiode voor de 33e editie van de estafetteloop voor het goede doel. Voor de Coronatijd lag het aantal deelnemende teams hoger.

De Roparun vindt dit jaar plaats in het pinksterweekend van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei. Terug van weggeweest is de Franse route, met een startplaats in het plaatsje Clastres, zo’n honderdvijftig kilometer van Parijs. Ook is er weer een Nederlandse route, met een start in Enschede (Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe). Beide routes zijn circa 550 kilometer. Op Tweede Pinksterdag finishen alle deelnemers op de Coolsingel. De komende maanden organiseren de deelnemende teams in het hele land ludieke acties om geld in te zamelen.

‘’We gaan er met een hele grote club van gemotiveerde sportievelingen en ondersteuning weer een ontzettend mooi weekend van maken", zegt directeur Lesly Wolters. Hij houdt kantoor op Vijfsluizen in Schiedam. "Veel teams zijn al maanden in de weer om zoveel mogelijk geld in te zamelen en anderen over de Roparun te vertellen. Niet alleen teams kijken er naar uit, overal in Frankrijk, België en Nederland zijn bedrijven, comités en verenigingen bezig om een prachtig onthaal voor de deelnemers te organiseren."

De eerste editie van de Roparun vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met ruim vijfduizend deelnemers. Vorig jaar haalden meer dan tweehonderd teams bijna vier miljoen euro op. Toen werd alleen gelopen tussen Enschede en Rotterdam. Het geld dat met dit evenement wordt ingezameld, wordt ingezet om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken.