Categorieën

Service

Ruime financiële steun voor feestjaar Schiedam 750

Ruime financiële steun voor feestjaar Schiedam 750
Nieuws

Ruime financiële steun voor feestjaar Schiedam 750

  • Redactie
  • 12-06-2024
  • Nieuws
Ruime financiële steun voor feestjaar Schiedam 750


SCHIEDAM - De Stichting Schiedam viert 750 steunt 21 plannen voor de viering van 750 jaar stadsrechten voor Schiedam volgend jaar. In de eerste aanvraagronde is bijna een half miljoen euro toegezegd aan diverse plannen die moeten zorgen voor een feestelijk programma voor en door alle Schiedammers.

Niet alle plannen voor activiteiten om het stadsjubileum te vieren kunnen rekenen op een financiële bijdrage; in totaal zijn 37 aanvragen ingediend. “Het toont aan hoeveel creativiteit en organisatiekracht er in de Schiedamse gemeenschap zit”, vertelt Anke Bodewes, voorzitter van Stichting Schiedam viert 750. Twaalf projecten zijn aangehouden, met aanpassingen kunnen die mogelijk bij een volgende ronde alsnog subsidie krijgen.

Met de gehonoreerde plannen worden meer dan honderdduizend mensen bereikt schat de organisatie in. “En honderden Schiedammers zijn straks betrokken bij de uitvoering van de plannen”, vertelt Bodewes.

“Het zijn stuk voor stuk originele plannen, zeer divers van aard”, constateert zij tevreden. “Ze dragen allemaal op eigen wijze bij aan Schiedam, niet alleen voor dit unieke jubileumjaar maar met blijvende meerwaarde.”

Dat is ook de inzet, van zowel de stichting als de gemeente. Wethouder Anouschka Biekman is trots op alle positieve energie die loskomt vanuit de stad. “Niets voor niets is het motto Schiedam viert de toekomst”, zegt de wethouder. Zo is er een initiatief om acht muziekverenigingen samen te laten werken om muziek te maken bij monumenten. “Laat dit een springplank zijn voor de toekomst!”

Het aanbod is divers. Zo zijn er plannen voor onder meer seniorenbrunches in alle wijken, een historische avonturenroman voor achtduizend kinderen, een veelheid aan podiumkunsten, een fotografieproject, een hardloopevenement voor alle leeftijden en nog veel meer.

Mensen die nog met plannen rondlopen om Schiedam 750 kracht bij te zetten, maar hun plannen nog niet hebben gepresenteerd, kunnen dit alsnog doen. Er volgen nog drie aanvraagrondes, waarvan de eerstvolgende van 1 juli tot 8 september loopt. “We hebben al mooie plannen binnen, maar we hopen dat iedereen met een goed idee zich meldt”, vertelt Bodewes. “Ook mensen die zoiets nog nooit hebben gedaan zijn meer dan welkom, ze hoeven het ook niet alleen te doen.”

Voor mensen die in de tweede ronde een aanvraag voor financiële ondersteuning willen doen, wordt op 10 juli een informatieavond gehouden.