Categorieën

Service

SBM Offshore boekt goede resultaten

SBM Offshore boekt goede resultaten
Nieuws

SBM Offshore boekt goede resultaten

  • Redactie
  • 06-08-2020
  • Nieuws
SBM Offshore boekt goede resultaten

SCHIEDAM - SBM Offshore doet het financieel goed: het bedrijfsresultaat steeg in het eerste halfjaar naar 523 miljoen dollar, de omzet steeg met 22 procent.

De cijfers waren beter dan waarop marktkenners en beleggers hadden gerekend. Het bedrijf gaf bij de bekendmaking van de resultaten van het eerste halfjaar aan een verdere verbetering van het resultaat te verwachten.

"De financiële resultaten en de vooruitzichten voor het hele jaar blijven in lijn met de verwachting van het management, wat de robuustheid van het bedrijfsmodel van SBM Offshore toont", zei bestuursvoorzitter Bruno Chabas in een toelichting op de cijfers. Dat betekent niet dat Corona niet ook SBM Offshore tegenwerkt. Chabas noemde de gevolgen van de crisis 'ingrijpend' voor zijn bedrijf en de energiesector. Het blijft moeilijk om een goede indruk te hebben van nieuwe projecten op de markt, en de timing daarvan. 

Het bedrijfsresultaat van SBM Offshore tussen begin januari en eind juni viel met 523 miljoen dollar 124 miljoen hoger uit dan vorig jaar. De nettowinst kwam echter fors lager uit, op 38 miljoen dollar, tegen 61 miljoen dollar in het eerste halfjaar van 2019. Dat kwam door twee afschrijvingen van respectievelijk 57 miljoen dollar en 31 miljoen dollar.

In het eerste halfjaar zette de Schiedamse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie 1179 miljoen dollar om; vorig jaar was dat nog 965 miljoen dollar. Het orderboek was vijf weken geleden 19,7 miljard dollar groot. SBM rekent voor heel dit jaar iets meer dan 900 miljoen dollar aan inkomsten (voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen). De omzet komt naar verwachting uit op 2,3 miljard dollar.

Op de beurs wordt positief gereageerd op de cijfers van SBM: het aandeel staat momenteel vijf procent hoger.