Categorieën

Service

SBM Offshore heeft weg omhoog te pakken

SBM Offshore heeft weg omhoog te pakken
Nieuws

SBM Offshore heeft weg omhoog te pakken

  • Redactie
  • 14-02-2019
  • Nieuws
SBM Offshore heeft weg omhoog te pakken

AMSTERDAM - SBM Offshore functioneert naar behoren. Dat constateert de Amsterdamse beurs aan de hand van een update van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie, met een belangrijke vestiging in Schiedam.

SBM rekent voor 2019 op een hogere omzet en een iets lager bedrijfsresultaat. Het gaat eigen aandelen inkopen en verhoogt het dividend met de helft; in deze maatregelen samen steekt SBM tweehonderd miljoen dollar (de munt waarin het bedrijf rekent).

Analisten van de markt concluderen dat SBM met deze zelfbewuste stappen toont dat het vertrouwen heeft in de markt en mogelijk binnenkort nieuwe opdrachten verwacht binnen te slepen. In India wil het concern een nieuwe vestiging openen.

Voor 2019 stelt SBM Offshore nu een omzet te voorzien van ongeveer twee miljard dollar, waarvan 1,3 miljard voor rekening komt van de divisie Lease & Operate en 0,7 miljard dollar van Turnkey. Dit zal een EBITDA (inkomsten voor rente, belasting, divident en afschrijving) opleveren van ongeveer 750 miljoen dollar. Over 2018 is de omzet uitgekomen op 1,7 miljard dollar, het bedrijfsresultaat op 784 miljoen.

Afgelopen jaar was voor SBM ook belangrijk omdat een streep werd gezet onder de langslepende smeergeldaffaire in Brazilië, aldus directeur Bruno Chabas.

Op de beurs doet SBM het vandaag goed met rond half tien een winst van zo'n vijf procent.