Categorieën

Service

Schiedam breidt leegstandsaanpak uit naar Broersvest

Schiedam breidt leegstandsaanpak uit naar Broersvest
Nieuws

Schiedam breidt leegstandsaanpak uit naar Broersvest

  • Redactie
  • 19-12-2022
  • Nieuws
Schiedam breidt leegstandsaanpak uit naar Broersvest

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam scherpt haar leegstandsaanpak aan. Met enkele accentverschillen, bijvoorbeeld een grotere aandacht voor de Broersvest, moet deze ook in de nabije toekomst voor resultaten zorgen.

De aanpak van leegstand in de afgelopen jaren heeft geloond, zo concludeert de gemeente zelf naar aanleiding van het verschijnen van het rapport 'Met beleid kansen pakken voor de binnenstad'. De leegstand in de binnenstad, in 2013 nog veertig procent, is gezakt naar 11,5 procent. Dat is het resultaat van de inspanningen van velen, aldus wethouder Anouschka Biekman. “We hebben jaren hard gewerkt aan de binnenstad met vastgoedeigenaren, ondernemers, fondsen en andere overheden. Samen hebben we diverse winkelpanden opgeknapt, er zijn woningen toegevoegd door transformatie en we hebben ondernemers aangetrokken die passen bij het DNA van de binnenstad. Dat deze aanpak werkt, is iets waar we met elkaar heel trots op mogen zijn”.

Die aanpak wordt voortgezet, met enkele aanpassingen. Zo stelt de gemeente te streven naar 'meer kwalitatieve invulling van panden door een passende acquisitiestrategie'. Verder wordt meer aandacht besteed aan de Broersvest, het entreegebied naar de binnenstad. Een bestaande subsidieregeling wordt aangepast om ook hier onder anderen enthousiaste, creatieve ondernemers uit te nodigen zich er te vestigen. Biekman: “De regeling spitste zich toe tot de Hoogstraat. We hebben er daarom voor gekozen om de regeling ook voor andere centrumstraten open te stellen. Zo geven we ondernemers meer ruimte om een pand te vinden dat echt bij ze past en onze binnenstad als geheel versterkt.”

Zie ook dit artikel van afgelopen zaterdag.