Categorieën

Service

Schiedam gaat alleenstaande vluchtelingenkinderen opvangen

Schiedam gaat alleenstaande vluchtelingenkinderen opvangen
Nieuws

Schiedam gaat alleenstaande vluchtelingenkinderen opvangen

  • Kor Kegel
  • 10-03-2020
  • Nieuws
Schiedam gaat alleenstaande vluchtelingenkinderen opvangen

Dogukan Ergin kreeg de gemeenteraad achter zijn pleidooi om kinderen zonder ouders niet de dupe te laten zijn van falend Europees beleid

SCHIEDAM – De gemeenteraad heeft vanavond in meerderheid een motie aangenomen om alleenstaande minderjarige vluchtelingenkinderen op te vangen in Schiedam. De motie was ingediend door Denk-fractieleider Dogukan Ergin en werd mede ondersteund door Progressief Schiedam, de SP, fractie-Van Dijk, Groen Links, D66 en de PvdA.  

De gemeenteraad van Schiedam reageerde daarmee op de oproep van Nederlandse hulporganisaties aan de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam om gezamenlijk vijfhonderd vluchtelingenkinderen op te vangen. De manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen riep specifiek de Schiedamse gemeenteraad op om ook een aantal alleenstaande vluchtelingenkinderen op te vangen.  

Ergin reageerde opgelucht na de gemeenteraadsvergadering: "We kunnen niet stilzwijgend toekijken hoe weerloze, kwetsbare en onschuldige vluchtelingenkinderen creperen ten tijde van falend Europees vluchtelingenbeleid. We kunnen onze ogen niet sluiten hoe kinderen in Europa uitgebuit worden en gedwongen worden tot prostitutie. Schiedam toont zich solidair en neemt zijn verantwoordelijkheid om kwetsbare kinderen een toekomst te bieden.”  

“De gemeente Schiedam dient leiderschap en compassie te tonen om vluchtelingenkinderen zonder ouders een toekomst en een veilige thuishaven te bieden”, zegt Ergin. Zijn fractie verzoekt het college van burgemeester en wethouders om in overleg te gaan met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, stichting Nidos en samenwerkende hulporganisaties om de opvang van alleenstaande en kwetsbare vluchtelingenkinderen mogelijk te maken. Nidos is speciaal met dat doel opgericht.