Categorieën

Service

Schiedam krijgt dierenvoedselbank

Schiedam krijgt dierenvoedselbank
Nieuws

Schiedam krijgt dierenvoedselbank

  • Redactie
  • 12-04-2021
  • Nieuws
Schiedam krijgt dierenvoedselbank

Foto: Dierenvoedselhulp Schiedam


SCHIEDAM – Maria Lambregts begint een ‘dierenvoedselbank’. “Wij gaan huisdieren ondersteunen door het verstrekken van diervoeding”, zo laat zij weten.

Volgens de Schiedamse is het ‘de hoogste tijd’ voor een dergelijk initiatief. Er zijn namelijk de nodige huisdieren die tekort komen omdat hun baasje niet genoeg geld in de portemonnee heeft om de soms dure diervoeding te kopen, zo stelt Lambregts.

Daarom dus Dierenvoedselhulp Schiedam, dat zich inzet voor ‘de huisdieren van Schiedammers die in financiële nood verkeren’. En dan niet komen met de rotopmerking dat mensen met weinig geld hun huisdier dan maar ‘weg’ moeten doen. “Een huisdier is van onschatbare waarde en helpt en steunt het baasje in moeilijke tijden. Een huisdier wegdoen daar wil geen enkele minima aan denken, hun huisdier is vaak al langere tijd in hun gezin aanwezig en wordt niet aan de kant gezet.” Het afstaan van een huisdier is volgens Lambregts ook nog eens niet zo eenvoudig. “Er is geen dierenasiel meer in Schiedam en de kosten voor het afstaan is voor hun ook niet te betalen.”

Stadgenoten die diervoeding via Lambregts willen krijgen, kunnen zich bij haar melden. “Iedereen die is ingeschreven bij de Voedselbank, of op een andere manier kan aantonen dat hij/zij over te weinig financiële middelen beschikt is van harte welkom.” De beste manier om het contact te leggen is de website www.dierenvoedselhulpschiedam.nl.

De dierenvoedselbank krijgt een onderkomen in kringloopwinkel De Molen in de St. Liduinastraat. Daar kunnen de ‘klanten’ de voeding voor hun huisdier binnenkort één of twee keer per maand komen afhalen. “Wij zijn een burgerinitiatief en kunnen uiteraard alléén ondersteuning bieden met voldoende dierenvoeding of financiële middelen”, aldus Lambregts, die lokale ondernemers en dierenvrienden oproept financieel of met andere middelen bij te dragen.