Categorieën

Service

Schiedam spreekt steun uit aan de Oekraïne

Schiedam spreekt steun uit aan de Oekraïne
Nieuws

Schiedam spreekt steun uit aan de Oekraïne

  • Redactie
  • 09-03-2022
  • Nieuws
Schiedam spreekt steun uit aan de Oekraïne

SCHIEDAM - Schiedammers spreken aanstaande zaterdag hun zorgen en steun uit, waar het de mensen in de Oekraïne betreft.

De gemeente en stichting Meredia organiseren een solidariteitsbijeenkomst op het Stadserf, waarbij alle stadgenoten zijn uitgenodigd.

Rond 17.45 uur is het verzamelen op de Grote Markt. Van daaruit wordt rond tien voor zes vertrokken naar het Stadserf. Daar begint rond zes uur een sober programma: aan de aanwezigen worden zonnebloemen uitgedeeld. "Deze bloem is uitgegroeid van nationale bloem van Oekraïne tot internationaal symbool van solidariteit met Oekraïne", aldus het gemeentebestuur.

Burgemeester Cor Lamers spreekt namens de gemeente Schiedam. Mevrouw Rita van der Eijk van Meredia voert het woord en dichter Yvette Neuschwanger draagt een gedicht voor. Ook wordt tijdens de bijeenkomst twee minuten stilte gehouden en zal het Oekraïense volkslied ten gehore worden gebracht. 

Schiedam sluit zich hiermee aan bij de Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne. Die dag komt voort uit de oproep van de voorzitter van Eurocities #CitieswithUkraine om op 12 maart als gemeenten stil te staan en een oproep te doen voor vrede in Oekraïne. In heel veel Europese en dus ook Nederlandse steden vindt een programma plaats. Bijvoorbeeld ook in buurgemeente Rotterdam, dat op hetzelfde tijdstip eveneens een manifestatie houdt.