Categorieën

Service

Schiedam wil woonoverlast ‘hard aanpakken’

Schiedam wil woonoverlast ‘hard aanpakken’
Wonen

Schiedam wil woonoverlast ‘hard aanpakken’

  • Redactie
  • 19-03-2021
  • Wonen
Schiedam wil woonoverlast ‘hard aanpakken’
SCHIEDAM – De gemeente Schiedam wil in samenwerking met de politie en woningcorporatie Woonplus woonoverlast ‘hard aanpakken’. Daarom hebben de verschillende partijen in een uitvoeringsplan afspraken gemaakt.

“Wij accepteren niet dat het gedrag van anderen het woonplezier van onze inwoners verstoort”, vertelt Laura Penders, regisseur van de aanpak Woonoverlast. “Met elkaar proberen we overlast te voorkomen. Lukt dit niet, dan staan wij klaar om gepaste (bestuurlijke) maatregelen te nemen.”

Interventieteam

Mocht een gesprek tussen een bewoner en overlastgever geen oplossing zijn, dan wordt de regisseur en het Interventieteam Woonoverlast ingeschakeld. Zij werken met verschillende partners samen zoals de wijkboa, de wijkagent, buurtbemiddeling, Woonplus en de politie. “We zetten in ieder geval door tot het probleem is opgelost, ongeacht welke maatregelen wij moeten nemen.”

Overlast

De gemeente wil verschillende vormen van woonoverlast tegengaan. Bijvoorbeeld geluidsoverlast, intimidatie of burenruzie. Maar het kan ook gaan om overlast die het gevolg is van het gebruik van een woning voor andere, mogelijk illegale doeleinden zoals onderverhuur. “Soms is sprake van huurdersintimidatie of gaat het om overbewoning, die vaak gepaard gaat met brandgevaarlijke situaties of parkeeroverlast.”