Categorieën

Service

Schiedam wint Nationale Citymarketing Trofee

Schiedam wint Nationale Citymarketing Trofee
Nieuws

Schiedam wint Nationale Citymarketing Trofee

  • Redactie
  • 15-05-2023
  • Nieuws
Schiedam wint Nationale Citymarketing Trofee

De uitreiking; foto: Stichting Netwerk Citymarketing Nederland


SCHIEDAM - Schiedam heeft de 'Nationale Citymarketing Trofee 2023' (NCT) van Stichting Netwerk Citymarketing Nederland gewonnen in de categorie 'Gemeenten < 100.000 inwoners'. Hiermee is zij de beste citymarketing gemeente van het land in deze categorie. 

De NCT wordt sinds 2010 uitgereikt aan de beste citymarketing gemeente van Nederland. Deze trofee is uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Net als voorgaande edities waren er twee categorieën. De genomineerden voor de Nationale Citymarketing Trofee 2023 in de categorie 'Gemeenten < 100.000 inwoners' waren Schiedam en Den Helder en Schiedam ging er met de winst vandoor.

De citymarketingorganisatie die de merkstrategie voor de gemeente uitvoert is Schiedam Partners. Schiedam Partners werkt volgens de stichting 'goed samen met de grote broer Rotterdam Partners, vanuit het idee dat Schiedam complementair is aan Rotterdam'. De jury waardeert volgens de stichting dat Schiedam 'vasthoudt aan de merkstrategie en dat citymarketing en placemaking meer naar elkaar toe groeien'.