Categorie├źn

Service

Schiedam ziet kansen voor 'Brandersfeesten-light'

Schiedam ziet kansen voor 'Brandersfeesten-light'
Uit

Schiedam ziet kansen voor 'Brandersfeesten-light'

  • Redactie
  • 02-05-2023
  • Uit
Schiedam ziet kansen voor 'Brandersfeesten-light'

Foto: Liesbeth van Duijn


SCHIEDAM - De gemeente, het Centrummanagement, Schiedam Partners en verschillende horeca-ondernemers in Schiedam leggen zich niet neer bij het ontbreken van een aansprekend, stadsbreed evenement in de maand september. Zij zijn daarom in overleg gegaan om mogelijkheden voor een of meer evenementen uit te werken.

Dat moet het alternatief worden voor de Brandersfeesten, die niet doorgaan omdat het bestuur van de organiserende stichting heeft aangegeven geen kans te zien in het organiseren.

Het initiatief voor de nieuwe gesprekken is naar verluidt genomen door de gemeente. Wethouder Frans Hamerslag: "We zouden graag zien dat die traditie - van de Brandersfeesten, red. - mogelijk in een andere vorm, toch een vervolg krijgt." Samen met genoemde partijen worden momenteel kansen daarop in kaart gebracht. "We realiseren ons dat het kort dag is. Een evenement met de omvang van de Brandersfeesten is daardoor niet haalbaar, maar ik denk wel dat er mogelijkheden zijn om in september toch een of meer evenementen te houden. Vanuit de gemeente zullen we alles op alles zetten om mee te werken om eventuele plannen te toetsen en waar nodig te voorzien van vergunningen.”

Maurice Haverkamp, voorzitter van de stichting Centrummanagement: “We zijn erop gebrand om Schiedam dit jaar in september toch een of meer mooie evenementen voor te schotelen. En uiteraard vinden we dat er volgend jaar weer een volwassen feest moet staan.” 

Met het besluit van de stichting Brandersfeesten komt een eind aan de Brandersfeesten, zo ziet het gemeentebestuur. Zodoende ontstaat er  ruimte voor een nieuw stadsfeest. Hamerslag: “De gemeente staat positief tegenover een mogelijk nieuw stadsfeest. Dat zal er nog niet zijn in 2023, maar we hopen op mooie initiatieven voor 2024 en de jaren erna. Daarvoor zullen we ook ons oor te luisteren leggen bij de kwartiermakers die nu de viering van Schiedam 750 voorbereiden. Wat zij uit de stad ophalen kan de richting aangeven voor zo'n nieuw stadsfeest. Uiteraard staan we ook open voor andere initiatieven.”