Categorieën

Service

Schiedammer aangehouden voor drugshandel

Schiedammer aangehouden voor drugshandel
Nieuws

Schiedammer aangehouden voor drugshandel

  • Redactie
  • 07-08-2023
  • Nieuws
Schiedammer aangehouden voor drugshandel

Foto: politie Zoetermeer


SCHIEDAM - Een dertigjarige Schiedammer is vrijdag aangehouden door de politie in Zoetermeer op verdenking van drugshandel en het rijden onder invloed.

Een agent reed in een politievoertuig over de Kadelaan in Zoetermeer en surveilleerde met extra aandacht voor verdachte situaties en handel in verdovende middelen, zo laat de politie via sociale media weten. "Een auto die door de wijk reed viel op nadat deze naar een parkeerplaats reed zonder dat de bestuurder vervolgens uitstapte." De auto werd bestuurd door de Schiedammer. Bij controle bleek een handelshoeveelheid harddrugs bij zich te hebben. Deze werd in beslag genomen. Ook werden er meerdere telefoons gevonden en een geldbedrag in verschillende coupures. Deze werden eveneens in beslag genomen.

De Schiedammer uitte tijdens de controle een belediging tegen een agent. Hij bleek ook te rijden onder invloed van drugs. De Schiedammer is geen onbekende van de politie. "Enkele dagen daarvoor was hij ook al aangehouden toen hij een grote hoeveelheid harddrugs bij zich had."

Een dag later hield de politie een tweede verdachte aan voor het in het bezit hebben van drugs en het dealen daarvan. De verdachte, een 22-jarige Zoetermeerder, werd op de Van Heurnstraat in Voorburg aangehouden nadat kort daarvoor een drugsdeal werd waargenomen op de Van Alphenstraat. In de auto werden ook ponypacks met drugs gevonden, evenals een tweede telefoon en geld. Later bleek dat deze verdachte een familielid is van de verdachte uit Schiedam. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.