Categorie├źn

Service

Schiedammer blijft vast voor drugshandel

Schiedammer blijft vast voor drugshandel
Nieuws

Schiedammer blijft vast voor drugshandel

  • Redactie
  • 23-09-2022
  • Nieuws
Schiedammer blijft vast voor drugshandel

Begin juli onderschepte de politie twee partijen cocaïne: 1298 kilo uit een container geladen met cacao afkomstig uit Costa Rica en 515 pakketten van 250 gram uit een container geladen met kalksteen uit Curaçao. De laatste partij maakte onderdeel uit van een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland; foto: politie


SCHIEDAM - Een Schiedammer zit vast en blijft vastzitten op verdenking van drugshandel. De stadgenoot is volgens de politie betrokken bij een cocaïnelijn tussen Curaçao en Twente en de Achterhoek. Die werd door de politie in juni opgerold.  

De smokkel blijkt groter dan het eerder leek, zo melden regionale media. Deze week stonden zes verdachten van betrokkenheid bij de drugslijn voor de rechter - via een beeldscherm - voor een pro formazitting. Behalve de Schiedammer waren dat met name mensen uit Oost-Nederland. De Schiedammer wordt gezien als de tussenpersoon die het contact tussen Curacao en Twente regelde.

Volgens het OM haalde de criminele organisatie die zij vormden, drie jaar lang om de zes maanden een container met cocaïne naar Nederland. In totaal gaat het om 674 kilo. 

De zes werden vastgezet na een grote politie-actie eind juni. In dertien panden in Duitsland en Nederland (waaronder een in Vlaardingen en een in Delft) werden toen invallen gedaan in verband met drugssmokkel en -handel vanuit Curaçao naar Oost-Nederland. Bij de invallen vond de politie een grote hoeveelheid harddrugs (partijen van 73 kilo en 120 kilo, enkele dagen later onderschept in Vlissingen), luxe goederen en geld. 

Naar verwachting wordt de zaak pas over een klein jaar inhoudelijk behandeld. Het OM kondigde aan dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.