Categorieën

Service

Schiedammer gaat Tafel Leven Lang Ontwikkelen leiden

Schiedammer gaat Tafel Leven Lang Ontwikkelen leiden
Nieuws

Schiedammer gaat Tafel Leven Lang Ontwikkelen leiden

  • Redactie
  • 06-03-2023
  • Nieuws
Schiedammer gaat Tafel Leven Lang Ontwikkelen leiden

Ronald Koot neemt het stokje over van oud-minister Agnes van Ardenne; foto: De Riverboard


SCHIEDAM - Ronald Koot wordt de nieuwe voorzitter van de zogenoemde Tafel Leven Lang Ontwikkelen (LLO). De Schiedamse ondernemer neemt daarmee het stokje over van oud-minister Agnes van Ardenne.

In de LLO worden ondernemers, onderwijspartijen, gemeenten en maatschappelijke instellingen bij elkaar gebracht om met elkaar een plan te maken voor ‘levenslang ontwikkelen aan de Waterweg’. Voorzitter Chris Oerlemans van de Riverboard, initiatiefnemer van de LLO, noemt op sociale media de opvolging ‘ideaal’. "Van Ardenne is een bestuurlijk kanon dat met haar netwerk iedereen om tafel heeft gekregen. De regio heeft veel aan haar te danken. LLO stáát, de plannen zijn klaar en de eerste successen zijn geboekt. Nu gaat een ondernemer met een grote reputatie de uitvoering verder brengen. Koot gelooft in deze samenwerking en doneert het belangrijkste wat hij heeft: zijn tijd, zijn kennis en zijn netwerk. Geweldig!"

Koot is directeur van het Schiedamse technologiebedrijf Boers & Co en verdiende onder meer zijn sporen met de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam. Op deze 42 hectare tellende campus werken bedrijven, bezoekers, onderwijs en overheden samen aan de techniek van morgen. Koot, tevens bestuurslid van ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder, was al een van de vertegenwoordigers van Schiedamse ondernemers in de Riverboard, namens de ondernemersvereniging ’s-Gravenlandsepolder.

In de Riverboard werken ondernemers, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en gemeentes samen om de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam verder te helpen.