Categorieën

Service

Schiedammer in de boeien in plaats van in de watten

Schiedammer in de boeien in plaats van in de watten
Nieuws

Schiedammer in de boeien in plaats van in de watten

  • Redactie
  • 04-01-2022
  • Nieuws
Schiedammer in de boeien in plaats van in de watten

Foto: archief politie


ROTTERDAM - Een 32-jarige Schiedammer zal zich zijn bezoek aan een sauna aan de Beijerlandselaan in Rotterdam nog wel een tijdje heugen. In plaats van in de watten gelegd werd hij in de boeien geslagen.

Misschien niet zo gek, als je een sauna bezoekt in tijden van Corona-lockdown. Agenten kregen een vermoeden dat de sauna bezoekers in huis had toen zij vanuit het bedrijf geluiden hoorden komen. Het had er veel van weg dat de sauna 'gewoon' open was. De politiemensen besloten poolshoogte te nemen. Na lang aanbellen en bonken op de deur deed een man open en kwam naar buiten.

Er volgden nog een man en drie vrouwen, aldus het verslag van de politie. "Ze waren allemaal niet erg meewerkend en gedroegen zich recalcitrant." De 
agenten gingen het gesprek aan en controleerden hun identiteitsbewijs. Een van de bezoekers wilde daar niet aan: hij sloeg een agent in zijn gezicht, bespuugde hem en riep 'de meest verschrikkelijke ziektes' naar de politiemensen. De agent die de lastige saunagast in de boeien sloeg, werd daarbij door de man gebeten in zijn bovenbeen.

Die man was de Schiedammer. Hij is aangehouden. De andere saunagangers kregen een boete voor de Covidovertreding en twee van hen voor de wet Identiteitsbewijzen. In totaal waren er volgens de politie zeven mensen in de sauna aanwezig.

De gemeente wordt geïnformeerd en zal maatregelen nemen, ook richting de eigenaar, aldus de politie.