Categorieën

Service

Schiedammer op dievenpad

Schiedammer op dievenpad
Nieuws

Schiedammer op dievenpad

  • Redactie
  • 20-04-2022
  • Nieuws
Schiedammer op dievenpad

PURMEREND - De politie heeft afgelopen nacht in Purmerend een Schiedammer aangehouden. Dat gebeurde in een achtertuin van een woning.

Samen met de 26-jarige Schiedamse man werd ook een dertigjarige Hagenaar gearresteerd. Dat gebeurde nadat de politie van een alerte buurtbewoner een melding ontving over een mogelijke woninginbraak in de Bromostraat. Eenmaal ter plaatse stonden meerdere buurtbewoners de politie op te wachten. Zij gaven aan dat de verdachten mogelijk in een van de tuinen aan de Mayonstraat zaten. De omwonenden hielpen de politie mee de buurt af te zetten door op verschillende plaatsen in de wijk te gaan staan. Er waren meerdere agenten aanwezig en ook de hondengeleider werd ingezet. 

De hondengeleider begon de zoektocht bij de tuinen en daar sloeg de hond direct aan. De twee verdachten werden daarop door de politie aangehouden. Bij fouillering vonden zij inbrekersgereedschap. Dit is in beslag genomen. Er werden geen inbraaksporen bij de woning gevonden. Later bleek dat de aandacht van de verdachten gericht was op het stelen van een motorfiets.