Categorieën

Service

Schiedammer vast op verdenking witwassen miljoen

Schiedammer vast op verdenking witwassen miljoen
Nieuws

Schiedammer vast op verdenking witwassen miljoen

  • Redactie
  • 20-07-2020
  • Nieuws
Schiedammer vast op verdenking witwassen miljoen

BREUKELEN - Een 24-jarige Schiedammer zit vast op verdenking van het witwassen van geld. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om ongeveer een miljoen euro.

De Schiedammer en een twintigjarige medeverdachte uit Rotterdam meenden afgelopen donderdag de politie te slim af te zijn. Toen zij tijdens een verkeerscontrole wegreden, volgde een wilde achtervolging via provinciale wegen en de A2. "De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie wist de auto van de mannen ter hoogte van Breukelen klem te rijden. De twee zijn aangehouden en in verzekering gesteld", aldus het OM. De Rotterdammer zat achter het stuur, de Schiedammer ernaast.

De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vandaag hun bewaring bevolen voor veertien dagen. De verdachten zitten in beperkingen.

In een in de auto aangetroffen tas en in een andere tas, die de mannen vlak voor hun aanhouding uit de auto hadden geworpen, is in totaal ongeveer een miljoen euro in contanten aangetroffen. Daarop is beslag gelegd, evenals op de auto.

De auto van de verdachten reed aanvankelijk op de A2 in de richting van Utrecht naar Amsterdam. Toen de politie in het kader van de wegenverkeerswet een controle wilde uitvoeren, volgde de auto met de verdachten de politie. Maar nadat zij de A2 afreden, nam de auto zijn vlucht via provinciale wegen. De politie startte de achtervolging. De ontsnappingspoging van het tweetal leidde tot gevaarlijke situaties. Meerdere auto’s moesten uitwijken voor de verdachten.

Vervolgens draaide de twintigjarige bestuurder de auto de A2 op in de richting waaruit hij oorspronkelijk kwam. Het politieteam wist de auto klem te rijden bij Breukelen. Vlak voordat het voertuig van de verdachten tot stilstand kwam, gooiden zij een tas uit de auto. Hierin werd bijna een half miljoen euro aangetroffen. In de tas die in de auto was blijven liggen, zat een vergelijkbaar contant geldbedrag.

Ook schampte het voertuig van de verdachten een politieauto die hierdoor beschadigd raakte.