Categorieën

Service

'Schiedammers' doen het goed op Afrika Cup

'Schiedammers' doen het goed op Afrika Cup
Sport

'Schiedammers' doen het goed op Afrika Cup

  • Redactie
  • 21-01-2024
  • Sport


VOETBAL - ‘Schiedam’ doet het goed op de Afrika Cup. 

Sekou Sylla won met Guinee met 1-0 van Gambia en speelde gelijk (1-1) tegen Kameroen. De rugnummer 21 begon beide wedstrijden in de basis en werd gewisseld in de 78ste minuut (tegen Gambia), en in de 97ste minuut tegen Kameroen. Dinsdag speelt Guinee tegen Senegal, dat zich na twee overwinningen al heeft geplaatst. Sylla en zijn medespelers zijn bij een gelijkspel door; bij verlies zijn de afhankelijk van de wedstrijd Gambia-Kameroen. Als Gambia die wint, is Guinee sowieso door. Ook een gelijkspel in de wedstrijd betekent door naar de tweede ronde. Bij winst van Kameroen (en dus verlies van Guinee) gaat het op doelsaldo.

Sylla werd 25 jaar geleden in Schiedam en speelt nu in Leeuwarden voor Cambuur.

Ook de ‘Schiedamse’ broer Deroy en Laros Duarte doen het goed op het toernooi in Ivoorkust. Hun Kaapverdië plaatste zich als eerste land voor de tweede ronde. Eerst werd met 2-1 gewonnen van het hoger ingeschatte Ghana, daarna met Mozambique met 3-0 aan de kant gezet, met een geweldige goal van grote afstand.

Laros (26) voetbalt als prof bij Groningen, hij maakte zijn debuut in het nationale elftal van Kaapverdië begin 2022. Zijn jongere broer Deroy (24) speelt bij Fortuna Sittard. Beiden werden ze groot bij Sparta en speelden ook de nodige wedstrijden voor de nationale jeugdelftallen. De broers groeiden op in Schiedam-West. We schreven er eerder over, zie hier.