Schiedamse clubs boeren goed

• Redactie
  • 07-04-2024

VOETBAL - De Schiedamse clubs in het zaterdagvoetbal deden gisteren goede zaken.

Excelsior'20 won weer eens, voor het eerste na vijf verliespotjes. Tegen Rozenburg werd het 3-0, met een goal voor rust, en twee erna. Excelsior'20 stond voor de serie verloren wedstrijden stijf bovenaan, en moet nu om de tweede plaats in de Derde Klasse D knokken met Rhoon en Victoria'04, die ook allebei wonnen. Lijstaanvoerder HVC'10 won ook en blijft met acht punten voorsprong ook aan het eind van het seizoen waarschijnlijk buiten bereik van de Schiedammers.

Kethel Spaland was op het sportdak de verliezende tegenstander van Victoria'04: 0-2.

In de Vierde Klasse E blijft Hermes-DVS aan kop wel winnen. In en tegen Ommoord werd het 0-3, met twee goals voor rust en een erna. De Schiedammers blijven de hete adem in de nek voelen, van RKSV Zestienhoven. Dat team won ook en staat op twee punten achterstand, ver voor de nummer drie.

Ook PPSC maakte twee goals voor rust, en eentje erna. Tegen BZC/Zuiderpark betekende dit nog niet de overwinning; de wedstrijd werd in de 78ste minuut gestaakt, nadat de Rotterdammers hun derde rode kaart ontvingen.

HBSS won in de Tweede Klasse D met 3-2 van CVV Berkel. De Schiedammers kwamen thuis op Harga voor rust met 1-0 voor, na rust viel snel de 2-0, maar ook de 2-1 en 2-2. Zo'n twintig minuten voor tijd kwam HBSS opnieuw op voorsprong en dat bleek de beslissing in de wedstrijd. HBSS passeerde met de winst op de ranglijst Neptunes-Schiebroek en Nieuwerkerk en staat nu zevende.

SVV verloor in de vijfde klasse A met 0-2 van Kickers'69.