Categorieën

Service

Schiedamse hovenier komt er niet best af bij Radar

Schiedamse hovenier komt er niet best af bij Radar
Nieuws

Schiedamse hovenier komt er niet best af bij Radar

  • Redactie
  • 30-03-2023
  • Nieuws
Schiedamse hovenier komt er niet best af bij Radar

SCHIEDAM - Hovenier Mike van Harlingen staat er niet goed op in een uitzending van Radar van deze week. Irma uit Schiedam-Noord en Joey uit Maassluis dachten snel over een mooie tuin te kunnen beschikken met inzet van de Schiedamse hovenier, maar kwamen bedrogen uit.

Irma betaalde al 3800 euro aan om haar tuin aan de Ringvaart te laten doen, Joey een veelvoud daarvan. Maar na maanden en maanden aan het lijntje houden stond Van Harlingen met materieel en materiaal nog niet voor de deur.

De twee komen in de uitzending van Radar aan het woord. Het programma van Avrotros spreekt 'meerdere klanten' en die schetsen allemaal eenzelfde beeld: "Een betrouwbare eerste indruk, goede plannen voor de tuin en na de aanbetaling horen ze niets meer."

Van Harlingen wijst via een schriftelijke verklaring - hij wil niet voor de camera verschijnen - op een veelheid aan factoren die tegenzitten: inflatie, personeelsverzuim en slecht weer. "Dat betekent dat het voor Joey al twee jaar slecht weer is", concludeert Fons Hendriks van Radar. Hij ziet ook weinig aanknopingspunten voor de gedupeerden om via een rechtszaak hun geld terug te krijgen. Een branchevereniging voor de hoveniersbranche is er niet. De redactie concludeert dat de beste weg om te gaan het aanvragen van het faillissement van Van Harlingen is. Niet om het geld terug te krijgen, maar om te voorkomen dat er nog meer mensen het schip in gaan.