Categorieën

Service

Schiedamse op plek twee op kieslijst AWP

Schiedamse op plek twee op kieslijst AWP
Politiek

Schiedamse op plek twee op kieslijst AWP

  • Redactie
  • 21-02-2023
  • Politiek
Schiedamse op plek twee op kieslijst AWP

Voorste rij, van links naar rechts.: Hans Middendorp, Anne van Hagen en Ko Heijboer; foto: AWP Delfland


SCHIEDAM - De AWP doet sinds 2007 mee aan de waterschapsverkiezingen en dit jaar doet de partij ook mee aan de provinciale verkiezingen. De nummer twee op de kieslijst van AWP is een Schiedamse: Anne van Hagen.

Bovenaan de kieslijst van AWP Delfland staan: Hans Middendorp uit Den Haag op nummer één, Anne van Hagen uit Schiedam op plek twee, Ko Heijboer uit Maassluis op nummer drie, Frans van Kasteren uit Rijswijk op plek vier en Ruud Leibbrand uit Voorburg is op de vijfde plek te vinden. “We waren de afgelopen vier jaar een middelgrote partij in het waterschap, met vijftien procent van de stemmen. Maar we hopen natuurlijk op meer stemmen," zegt Middendorp.

Vroeger heette de AWP voluit de Algemene Waterschapspartij, maar nu de partij met de provinciale verkiezingen meedoet, gaat zij door met de afkorting AWP. De thema’s zijn water, klimaat en natuur. Want water en klimaat zijn nauw met elkaar verweven, denk bijvoorbeeld aan het opvangen van hoosbuien op een manier dat geen schade ontstaat, zegt Middendorp. “Provincies en waterschappen moeten veel meer doen tegen klimaatverandering en de gevolgen van klimaatverandering. Een hoosbui zoals in Limburg zou in Den Haag en Rotterdam tot enorme schade hebben geleid." Water en natuur zijn ook nauw verweven. Een goede waterkwaliteit zonder bestrijdingsmiddelen is essentieel voor een gezonde natuur., onderstreept Middendorp “Eén ijsvogel maakt nog geen zomer. Maar een lint van water met aan beide zijden natuurlijke moerasoevers draagt veel bij aan de biodiversiteit." Ook wil de AWP een eerlijke verdeling van de waterschapslasten.