Categorie├źn

Service

Schiedamse rugbyclub doet mee aan samenwerking

Schiedamse rugbyclub doet mee aan samenwerking
Sport

Schiedamse rugbyclub doet mee aan samenwerking

  • Redactie
  • 16-05-2022
  • Sport
Schiedamse rugbyclub doet mee aan samenwerking

De vier Rijnmondse rugbyclubs hebben een nieuw jeugdrugbyteam opgezet; foto: Rugby Topsport Rotterdam


SCHIEDAM - Voor het seizoen 2022-2023 hebben de vier Rijnmondse rugbyclubs een nieuw jeugdrugbyteam opgezet: Rijnmond Warriors. Ook een Schiedamse club is hierbij betrokken.

De regio Rijnmond kent vier rugbyclubs: Hermes in Schiedam, Sparta in Capelle aan den IJssel, de Hookers in Hoek van Holland en de Rotterdamse Rugby Club in Rotterdam. Om jeugd van zestien tot achttien jaar (ook wel 'colts' genoemd) betere trainingen van hoger niveau aan te bieden, zijn de vier clubs een samenwerking gestart.

Door de colts van vier clubs samen te laten trainen, kunnen de spelers met meer weerstand trainen en kunnen ze elkaars club bezoeken. Doordat er een grotere groep spelers beschikbaar is, kan er ook nog geselecteerd worden, wat de onderlinge competitie volgens de clubs goed zal doen. De samenwerkende clubs proberen met dit initiatief het niveau van rugby in de regio te verbeteren en meer jeugd te behouden om door te stromen naar de senioren. Mede door de Corona-lockdowns zijn er de afgelopen twee jaren meer spelers dan gebruikelijk gestopt met rugby, volgens de clubs.