Categorieën

Service

Schiedamse Sharon eerste die wordt 'opgepakt' in Hunted

Schiedamse Sharon eerste die wordt 'opgepakt' in Hunted
Nieuws

Schiedamse Sharon eerste die wordt 'opgepakt' in Hunted

  • Redactie
  • 05-10-2023
  • Nieuws
Schiedamse Sharon eerste die wordt 'opgepakt' in Hunted


SCHIEDAM - Schiedamse Sharon Jansen is de eerste deelnemer van deze serie van het tv-programma Hunted die door de politiemensen, de 'hunters' in de kladden wordt gepakt. Haar partner Melissa van de Berg lukte het uit handen van de speurders te blijven.

In de uitzending van gisteren, de derde in de reeks, was te zien hoe Jansen (32) in Zoetermeer haar broer wilde gaan opzoeken. Zij wist dat hij aan zou schuiven in een restaurant in de Dorpsstraat en wilde daar informatie van hem overhandigd krijgen die haar en Melissa moest helpen om aan het eind van de vlucht van drie weken een zogenaamd 'extractiepunt' te bereiken, waarmee ze Nederland verlaten. De deelnemers die dat lukt, winnen het van de speurders.

Het blijkt de dag afgelopen voorjaar dat Feyenoord kampioen kon worden, 14 mei. De hunters leren van sociale media dat de familie Jansen echte Feyenoord-fans zijn en vermoeden dat de titel gevierd gaat worden, bijvoorbeeld door de wedstrijd samen te bekijken. Op goed geluk belt een van de speurders de vader van Sharon om door te vragen, en leert dat het vermoeden juist was: in Zoetermeer gaat gezamenlijk gekeken en gegeten worden.

Door goed speurwerk - pa vertelt dat het Chinees wordt; de politiemensen bellen alle Chinese restaurants van de stad af met de vraag of de familie Jansen heeft gereserveerd - weten de hunters waar de familie te vinden zal zijn en ze zetten enkele eenheden in de auto op de uitkijk. En inderdaad, Sharon wilde even - erin en eruit - in het restaurant de informatie van haar broer ophalen en komt ook naar het restaurant. Daar wordt ze gepakt.

Bewust of toevallig: Melissa zit in een andere auto, even verderop, en krijgt door dat haar Sharon in de kladden is gegrepen. Ze weet, totaal in paniek, te ontsnappen. In Zoeterwoude vindt ze een lift naar Katwijk.

"Wat een gekken zijn we ook, waar zijn we nou mee bezig", zei Melissa eerder nog tegen Sharon, toen ze de beelden van een Kuip in kampioensstemming op tv zagen. De twee zijn ook serieuze Feyenoord-fans. Een goal van Feyenoord-1 blijkt goed voor een uitgelaten knuffel. De komende weken (nou ja, afgelopen voorjaar dus) zal Melissa - ook een volbloed Schiedamse - het zonder haar 'partner in crime' moeten doen. Als ze tenminste uit handen van de speurders weet te blijven. En ze moet nog steeds aan informatie komen die de broer van Sharon heeft...

Zie ook dit artikel.